Patrick Lokken (JOS) wil met Nederland wereldkampioen worden

Dit weekend staat Sportpark Middenmeer weer volledig in het teken van het WK Nederland. Op dit toernooi strijden twintig landen om de prestigieuze titel van Nederlands Wereldkampioen. De selectie van het Nederlands elftal staat onder leiding van Peter Grifhorst (Roda ’23 zaterdag), die onder andere Patrick Lokken opnam in zijn selectie.

De 36-jarige spits van JOS/Watergraafsmeer doet na een afwezigheid van vier jaar weer mee aan het toernooi en hoopt net als in 2012 met de hoofdprijs naar huis te kunnen gaan. “Aan het begin deed ik ieder jaar mee, maar de laatste keer was in 2012. Toen wonnen we het toernooi en ik zei al tegen Peter: nu ik er weer bij ben, zullen we vast opnieuw winnen.”

Bij het WK Nederland (voorheen WK Amsterdam), dat sinds 2001 georganiseerd wordt, strijden Nederlanders van verschillende nationaliteiten met elkaar om de titel Wereldkampioen van Nederland. “Het is een heel leuk en bijzonder toernooi. Je kent veel voetballers die er rond lopen en het niveau is de afgelopen jaren enorm omhoog gegaan.”

Lokken_WK_Nederland

Nederland zit komend weekend in een poule met Afghanistan, Angola, Colombia en Turkije. Van die vier ziet Lokken Turkije als gevaarlijkste tegenstander, maar de aanvaller denkt dat de grootste concurrentie uit de andere poules komen. “Suriname heeft altijd een goed team en ook Kaapverdië doet het altijd goed. Daarnaast had ik begrepen dat Curacao en Marokko ook een sterke ploeg hebben dit jaar.”

Lokken hoopt er dit jaar, net als in 2012, met de beker vandoor te kunnen gaan. “Het zal lastig gaan worden, maar ik denk dat we zeker een kans maken. Dit jaar doen er twintig teams mee. In het verleden waren het er nog meer. We spelen nu dus een stuk minder wedstrijden, waardoor we zondag nog wat energie over hebben. Daarnaast hebben we een goede selectie en hoop ik dat we ver zullen komen.”

International Lokken

Bondscoach Peter Grifhorst verwacht veel van Lokken in de spits. De trainer wilde Lokken alvast motiveren door van hem tien doelpunten te verwachten. “Ik denk dat die tien treffers wel erg positief is. Maar als ik er in alle wedstrijden één maak, ben ik al heel erg tevreden.”

Woensdag speelde de formatie als voorbereiding op het toernooi een vriendschappelijke wedstrijd tegen RODA’23. Met Lokken als aanvoerder verloren de internationals, bij het debuut van Cor ten Bosch als hoofdtrainer, met 3-2 van de Bovenkerkers.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: WK Nederland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!