Lovecchio van Swift naar De Dijk: “Zal meer verantwoordelijkheid gevraagd worden”

Zaterdag stond de Amsterdamse derby in de Hoofdklasse op het programma, Swift ging op bezoek bij De Dijk. Voor Dario Lovecchio was het een extra interessant duel. De buitenspeler speelt nu bij Swift, maar volgend seizoen bij De Dijk.

Swift was al veilig, De Dijk strijdt nog altijd voor handhaving. De noord-Amsterdammers wonnen het duel met 1-0 en daar kon Lovecchio wel mee leven. “Vandaag vond ik het niet zo erg dat ik niet gescoord heb”, lachte hij na afloop. “Het was natuurlijk wel een aparte situatie zo, maar ik wist het van tevoren en was er op voorbereid. Mijn teamgenoten maakten er ook al grapjes over.”

Na afloop werd de aanvaller geknuffeld door de spelers uit beide teams. Bij De Dijk kijken ze uit naar zijn komst en ook Lovecchio zelf heeft zin in zijn overstap: “Milano (van den Burg, assistent-trainer van De Dijk, red.) benaderde me met de vraag wat ik volgend seizoen ging doen. Ik wilde graag in Amsterdam blijven voetballen, want ik werk in Noord en woon in West. We zijn het gesprek aangegaan en dat voelde meteen goed.”

Met zijn 24 jaar zal Lovecchio komend seizoen waarschijnlijk de oudste speler van zijn ploeg zijn: “Dat wordt inderdaad even wennen, normaal ben ik een van de jongere spelers. Er zal dus meer verantwoordelijkheid van me gevraagd worden.” Voor nu is het nog een weekje afwachten op welk niveau hij zijn nieuwe ploeg op sleeptouw gaat nemen: in de Hoofdklasse of de eerste klasse. “Ik heb er een goed gevoel bij, ik denk dat het goed komt volgende week tegen Nijkerk.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)