Ludieke crowdfundactie moet Kaars naar Sparta brengen

De berichtgeving van Het Amsterdamsche Voetbal over de afgeketste transfer van Dennis Kaars van De Dijk naar Sparta heeft veel teweeg gebracht. Zoveel zelfs, dat het populaire Twitter-account Voetblah een ludieke crowdfunding heeft opgezet om het verschil tussen vraag en aanbod van 5000 euro bij elkaar te halen. Inmiddels staat de teller op 525 euro.

Zelf doneert Voetblah de eerste 100 euro om het sprookje van Kaars waar te kunnen maken. De cultliefhebbers van het Twitteraccount krijgen met hun actie direct de nodige bijval. Zo heeft journalist Wytse van der Goot ook al vijftig euro toegezegd. Hoe serieus de actie te nemen is, blijft onduidelijk gezien de reactie van Voetblah met een knipoog. “Wij gaan ervan uit dat wanneer wij de 5000 euro voor elkaar krijgen, wij voor het leven gratis kunnen drinken op Het Kasteel en aan De Dijk.”

twitter-voetblah-kaars-actie

Kaars kan er van genieten dat hij zoveel steun van buitenaf krijgt. “Ik kan het alleen maar prachtig vinden. Dit maakt het verhaal nog mooier”, zegt de topschutter van De Dijk. Zelf zit hij nog in afwachting van de onderhandelingen. Misschien dat de crowdfunding er een beetje aan kan bijdragen. “Ik hoop dat het lukt en mooi dat iedereen er zo op inhaakt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)