Maandag loting nacompetitie hoofdklasse en eerste klasse

Maandag 25 januari zal tijdens de vergadering van het COH (Centraal Overleg Hoofdklassen) geloot worden voor de nacompetitie tussen de Top- en Hoofdklasse en voor de nacompetitie tussen de Hoofdklasse/ Eerste klasse. Dit is nodig in verband met de nieuwe competitie opzet.

Zowel voor de zaterdag als de zondag hoofdklasse geldt dezelfde opzet. Er wordt een nacompetitie gespeeld met tien verenigingen. De negen periode-winnaars strijden met de nummer 15 van de Topklasse om vijf plaatsen.

Door loting zullen er vijf wedstrijden bepaald worden. Er is geen sprake van plaatsing. Ieder team wordt dus even zwaar ingeschaald. Het gaat om een uit en een thuiswedstrijd. De winnaar plaatst zich voor de Topklasse.

De nacompetitie tussen de Hoofdklasse en de Eerste klasse levert heel wat minder promotieplaatsen op. Op zaterdag zijn dat er drie en op zondag slechts twee. Klik hier voor de uitleg van de promotieregels.

Op zaterdag worden er drie groepen samengesteld van zeven teams. Deze worden weer onderverdeeld in twee poules. Uiteindelijk zijn er dus vier winnaars. Naast de groepen en poules wordt er ook geloot voor de halve finale. Deelnemers zijn de periode kampioenen van de eerste klasse (15 teams) en de zes herkansers van de hoofdklasse.

Op zondag doen er 24 teams mee (18 periodekampioenen eerste klasse en zes herkansers hoofdklasse). Hier wordt een reguliere nacompetitie gespeeld zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was. Er zijn dan uiteindelijk zes winnaars die zich plaatsen voor de finale poules.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)