Maar liefst negen goals bij Swift tegen Zuidoost United

Op het Olympiaplein heeft Zuidoost United een belangrijke overwinning behaald. Tegen Swift wonnen de bezoekers in een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel met 4-5. Door de overwinning voert Zuidoost United de druk op  bij KDO en is de achterstand op de koploper nog maar een punt. KDO heeft wel één wedstrijd minder gespeeld in zondag 4F.

Swift begon sterk aan het duel en ging vroeg op jacht naar de voorsprong. In de tiende minuut ontving Daan Wessels de bal aan de rechterkant van het veld en gaf hij een goede voorzet richting het doel van Zuidoost United. Laurens van Beek kopte de voorzet knap over de doelman heen en zorgde voor de verdiende 1-0 voorsprong. Na de eerste treffer bleef Swift de bovenliggende partij en kreeg het enorme kansen op meer. Maar Mostafa Benouda miste twee keer jammerlijk en liet het na om Swift al vroeg in de wedstrijd op een riante voorsprong te zetten.

Mostafa Benouda

Zuidoost United speelde niet sterk maar kwam in de 25ste minuut wel gelukkig op gelijke hoogte via Orivil Blankendaal. Een minuut later scoorde Swift opnieuw en stonden zij weer op voorsprong. Dit keer schoot Wessels een vrije trap vanaf veertig meter fraai in de kruising. Maar de thuisclubkon de voorsprong weer niet lang vasthouden, in de 35ste minuut schoot Kevin Bobsen namelijk de 2-2 tegen de touwen. Swift had het in de laatste minuten van de eerste helft moeilijk en moest alle zeilen bijzetten om niet met een achterstand te gaan rusten. Zo kreeg Bobsen nog een goede schietkans waarbij de paal werd geraakt.

Teun Vermaas
Na de thee kwamen de gasten uit Zuidoost furieus uit de kleedkamer en stonden zij snel op een riante voorsprong. Doelpunten van Blankendaal, Esajas en een strafschop van Bobsen zorgden voor de 2-5 tussenstand. Swift deed van alles om terug in de wedstrijd te komen, dit lukte uiteindelijk in de  70ste minuut via Benouda. Een paar minuten later schoot Van Beek zelfs de 4-5 tegen de touwen en werd het nog een spannende slotfase. Maar de gastheren wisten niet meer te scoren en dus won Zuidoost United het spectaculaire duel met 4-5.