Home / Algemeen / Maarten Daniëls verlaat IVV voor uitdaging bij HBOK

Maarten Daniëls verlaat IVV voor uitdaging bij HBOK

Na een leven lang het doel te hebben verdedigd van IVV staat Maarten Daniëls volgend seizoen ergens anders onder de lat. De doelverdediger gaat de club uit Landsmeer verlaten voor een avontuur bij HBOK. “Het is een mooie kans om geleidelijk een stap hoger te kunnen spelen.”

Daniëls was dit seizoen een vaste waarde tussen de palen in Landsmeer en hield zijn club meerdere malen op de been. Toch vond de keeper het tijd om te verhuizen en zich elders verder te ontwikkelen. “Ik heb er nu twee constante seizoenen opzitten bij IVV. Voor mijn gevoel is dit het juiste moment om hogerop te gaan. Ik denk dat ik bij HBOK mezelf verder kan ontwikkelen.”

Hoewel beide clubs op het oog weinig gemeen hebben was er toch een goede vergelijking tussen beide clubs te trekken en dat was dat het seizoen voor beiden in mineur eindigde. IVV deed lang mee voor promotie naar de tweede klasse maar stond aan het einde van de rit met lege handen terwijl HBOK na een seizoen in de eerste degradeerde naar de tweede klasse. “Dat is bij IVV eigenlijk het verhaal van de afgelopen jaren. We zijn er al vaak dichtbij geweest maar het is ook dit jaar niet gelukt. En nu er ook veel spelers gaan vertrekken zal het volgend seizoen ook een lastig verhaal worden.”

DSC06624

Ondanks alle mooie jaren kiest Daniels er toch voor om zijn heil ergens anders te gaan zoeken. “HBOK heeft mij benaderd en ik vond het een interessante uitdaging. Ik ga IVV natuurlijk wel missen want ik heb daar bijna mijn hele leven gespeeld en die gezelligheid ga je moeilijk terug vinden. Maar het is tijd voor een stap hoger op. De doelstelling is om te promoveren naar de eerste klasse en ik hoop daar een aandeel in te kunnen hebben als eerste keeper. Maar HBOK heeft nog een goede keeper aangetrokken dus ik zal het eerst met hem moeten uitvechten.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Foto’s: Annelies Schreuder

Send this to a friend