Home / Algemeen / Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed langer bij De Dijk

Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed langer bij De Dijk

Het Volendamse duo Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed heeft hun contract bij derdedivisionist De Dijk met één seizoen verlengd. Het tweetal gaat daarmee voor hun derde seizoen aan de Schellingwouderdijk.

Het tweetal, dat in 2015 overkwam van Quick Boys, hoefde niet te twijfelen over een langer verblijf. “Dat was zo geregeld”, zegt Maarten Woudenberg. “Wij zijn de moeilijkste ook niet. De club is tevreden en wij hebben het naar onze zin.” De verdediger/middenvelder gebruikt expliciet het woord ‘we’, aangezien ze gezamenlijk besloten langer bij de club te blijven. “Het gesprek met De Dijk heb ik ook samen met Harry Zwarthoed gevoerd. Dat is altijd wel zo.”

De 33-jarige oud-prof van onder meer Volendam is dit seizoen aanvoerder bij de Amsterdammers. Halverwege zijn eerste seizoen als aanvoerder voert De Dijk de Derde Divisie aan, met een aardige voorsprong op de concurrentie. “We draaien lekker. We hebben een goede eerste seizoenshelft achter de rug, hebben een leuk team en zoals het er nu naar uitziet, gaan we naar de Tweede Divisie.”

Met Woudenberg en de drie jaar jongere Zwarthoed zijn inmiddels negen spelers van de huidige selectie ook volgend seizoen te bewonderen aan de Schellingwouderdijk. “Ik denk dat de club de intentie heeft om de ploeg grotendeels bij elkaar te houden voor volgend seizoen, dus ook wij.” Woudenberg is immers nog niet van plan om te stoppen met voetballen. “Ik denk er wel eens over na, maar zolang ik er plezier in blijf houden en het lichamelijk nog volhoud, blijf ik voetballen.”

Foto’s Rob Beense