Home / slideshow / Magdy Ibrahim mee met nationale team Suriname: “Bizar hoog niveau”
Magdy Ibrahim

Magdy Ibrahim mee met nationale team Suriname: “Bizar hoog niveau”

Magdy Ibrahim trapt normaliter op de Nederlandse amateurvelden zelf een balletje bij Pancratius, maar deze maand staat hij tussen de grote jongens van Suriname. Als fysiotherapeut mag hij namelijk mee voor de WK-kwalificatieduels met Bermuda (thuis) en Canada (uit).

De fysiotherapeut deed de laatste jaren veel ervaring op in het binnen- en buitenland. Tijdens zijn stageperiode in de jeugdopleiding van AZ zag hij de grootste talenten van Nederland aan het werk. Ook zijn latere periode in de jeugdopleiding van FC Volendam en meerdere buitenlandse klussen leerden hem veel over topsport. Toen hij bij PhysioLab de mogelijkheid kreeg om met het Surinaamse voetbalteam mee te reizen, twijfelde hij geen moment. “Het is bijzonder om zo dichtbij een teamproces van een nationaal team te staan”, vertelt Ibrahim, die in het verleden al met meerdere spelers samenwerkte. “Ryan Donk, de aanvoerder van het team, ken ik persoonlijk al goed. Het is bijzonder om ze van zo dichtbij aan het werk te zien. Ik hoef ze zeker weinig bij te leren over hoe ze moeten voetballen”, zegt Ibrahim lachend.

Dankzij het zogenoemde sportpaspoort is het sinds november 2019 voor Nederlandse Surinamers mogelijk om voor Suriname uit te komen. Met Warner Hahn, Diego Biseswar, Ramon Leeuwin, Kelvin Leerdam, Forian Jozefzoon en Donk kent het Surinaamse team aardig wat spelers met een verleden in de Eredivisie. “Van dichtbij is het duidelijk merkbaar dat de Surinaamse spelers een steeds hoger niveau bereiken en dat het team steeds hechter wordt. Suriname kent veel spelers met ervaring in het buitenland, terwijl het eveneens beschikt over spelers die vooral in hun eigen land minuten opdeden. Hoewel de lokale jongens wellicht meer aan de bak moeten om het niveau aan te kunnen, ziet het er vooralsnog uit als een ideale combinatie in de selectie. Hopelijk kunnen ze dat volgende week omzetten in een resultaat.”

Onder leiding van bondscoach Dean Gorré hoopt Suriname de wedstrijden tegen Bermuda en Canada goed af te sluiten, waarna het zich moet focussen op de Gold Cup. Ibrahim zal het laatste toernooi aan zich voorbij laten gaan. “Namens PhysioLab zal dan inderdaad mijn andere collega aanwezig zijn. Dat hebben we van tevoren zo afgesproken.” Het team van Suriname zit gedurende deze dagen in een corona-bubbel, om te voorkomen dat de huidige toestand van het land de selectie raakt. “Het coronavirus gaat momenteel stevig rond in Suriname, waardoor we ervoor zorgen dat onze groep niet in contact komt met andere mensen. Vooralsnog gaat dat goed en zien we de wedstrijd met veel positivisme tegemoet. De jongens hebben een bizar hoog niveau, dus laten we hopen op twee mooie resultaten.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend