Magere zege Ajax Vrouwen op Heerenveen

De vrouwen van Ajax hebben vrijdagavond met klein verschil gewonnen van Heerenveen: 1-0. Een doelpunt van Inessa Kaagman vlak voor rust was genoeg voor de Amsterdammers. Het was de eerste overwinning voor Ajax in de competitie in 2015.

Ajax had weinig moeite met het laag geklasseerde Heerenveen, maar wist het verschil niet uit te drukken in de stand. Kansen waren er voor Inessa Kaagman en Marlous Pieëte, maar zonder resultaat. Twee minuten voor rust was het wel raak. Een voorzet van Pieëte werd door Kaagman in de verre hoek geschoven: 1-0.

Na rust nam het niveau af en waren er opnieuw slechts een beperkt aantal kansen te zien op sportpark De Toekomst. Een voorzet van Petra Hogewoning kon net niet goed op doel worden gemikt en een inzet van invalster Loïs Oudemast ging naast het doel van de Friezen. Heerenveen kon echter weinig terugdoen, waardoor de magere 1-0 op het scorebord bleef staan.

Komende week wacht Ajax een druk programma met ADO Den Haag (dinsdag) en OH Leuven (zaterdag). Hiervoor verdedigt Ajax een voorsprong van vijf punten op FC Twente in de strijd om het landskampioenschap, maar wel met twee wedstrijden meer gespeeld. Half maart treffen Ajax en Heerenveen elkaar opnieuw. Dan staat in Friesland de kwartfinale in de beker op het programma.