Home / Algemeen / Magid Jansen: “Ik wil mijn carriere afsluiten bij AFC”

Magid Jansen: “Ik wil mijn carriere afsluiten bij AFC”

Voor Magid Jansen was de wedstrijd van afgelopen een hele bijzondere. De aanvoerder van AFC werd vooraf gehuldigd omdat hij voor de 150e keer op het veld stond namens AFC. “Eigenlijk was het al de 152e keer maar het is toch leuk om daarvoor door de club even in het zonnetje gezet te worden.”

Jansen won afgelopen met 1-0 van ADO’20 uit Heemskerk en dat was een hele belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. “Het was heel belangrijk dat we deze wedstrijd zouden winnen en ik vind dat we ook terecht hebben gewonnen. We zitten nu in een goede periode en moeten de komende wedstrijden nog wat punten bij elkaar sprokkelen.”

Huldiging MAgid JAnsen

Zondag staat voor AFC de altijd lastige uitwedstrijd tegen JVC Cuijk op het programma. Eerder dit seizoen was Cuijk op Sportpark Goed Genoeg met 2-3 te sterk maar volgens Jansen liggen er dit weekend zeker kansen. “Iedere wedstrijd is een wedstrijd op zich. Maar als we met dezelfde instelling het veld in stappen als afgelopen weekend weet ik zeker dat we een goed resultaat kunnen halen.”

Als het aan Jansen ligt zal hij ook de komende jaren nog de kleuren van AFC blijven verdedigen. De  mandekker voelt zich helemaal op zijn plek in Amsterdam. “Ik hoef nergens naartoe, ik voel me hier op mijn plek. AFC is een fantastische club en ik hoop hier ook mijn carrière af te sluiten, maar dat bekijk ik per jaar. Ik heb ook een eigen kledingwinkel en ben bezig met mijn eigen kledingmerk dus dat wel blijven combineren. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat ik als echt een bijdrage kan leveren aan het team en je weet nooit hoe lang ik dat nog kan volhouden.”

Magid JAnsen actie

Het kampioenschap van vorig jaar ziet Jansen als een van de hoogtepunten bij de club. “Daar mogen we heel trots op zijn. Maar dat het nu minder goed gaat zie ik zeker niet als dieptepunt. We zullen hier als team nog sterker uitkomen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Send this to a friend