Magreb verbreekt ongeslagen status van Chabab

In de zondag Hoofdklasse A heeft Magreb ’90 een knappe overwinning geboekt bij FC Chabab. Nourdin Boukhari tekende voor de enige treffer namens de Utrechters. De oud-prof scoorde tien minuten voor het einde van de wedstrijd.

Het beladen duel stond in het teken van strijd. Goed combinatievoetbal was niet mogelijk op de dramatische ondergrond. Beide ploegen moeten het daar juist van hebben dus het was meer de vraag welke ploeg daar het beste mee omging. Chabab leek de overhand te hebben, maar was niet doortastend genoeg in de eindfase om goede kansen te creëren. De defensie van Magreb had een grote kluif aan Chabab-aanvaller Rahim Abdul, al werd er solide verdedigd.

Chabab - Magreb

De uitploeg probeerde er via de zijkanten uit te komen. Combinaties door het midden waren onmogelijk. Het ontbrak de ploeg van trainer Azzadine Harcaoi aan een goede voorzet. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch vervolg. In het tweede bedrijf werd er hetzelfde moordende tempo gehanteerd. Zowel Chabab als Magreb waren niet zorgvuldig in de passing, maar de geleverde strijd maakte het duel niet minder attractief.

Chabab - Magreb

Magreb, met Boukhari als aanvalsleider, kwam steeds beter in haar spel en kreeg meer ruimte van Chabab om keeper Raymond Dirven nu echt op de proef te stellen. De goalie had een schitterende redding in huis nadat Anes Beslija knap vrij werd gespeeld, maar zonder overtuiging afrondde. Ook Aziz el Bouzzati stuitte op Dirven. Een doelpunt van Magreb hing in de lucht. Boukhari de man of the match. Al was het doelpunt bijna volledig op het conto van Jawad Bellasan die na een schitterende actie langs twee kwam en de bal aflegde op Boukhari, die de bal binnen schoof (0-1).

De frustraties liepen hoog op en werd Ramon Benavides te veel die een charge beging en met rood moest inrukken. Chabab probeerde via lange ballen van achteruit gevaar te stichten. De bal viel niet goed en de eerste nederlaag van de Amsterdammers dit seizoen is een feit.

Chabab - Magreb

Chabab-trainer Alami Ahannach is duidelijk in zijn reactie: “De gelukkigste heeft vanmiddag gewonnen. Beide ploegen moeten heb hebben van goed voetbal dat was niet echt mogelijk. Het is jammer dat we verloren hebben. Het is geen toeval we thuis de mindere resultaten halen dan in uitwedstrijden. Tot de zestien ging het goed, maar daarna misten we de scherpte.”

Harchaoui is het met zijn collega eens: “Het is duidelijk dat fortuin een belangrijke rol gespeeld heeft. Het baltempo lag erg hoog. Het had ook de andere kant op kunnen gaan.” Ondanks de overwinning heeft de keuzeheer ook dingen gezien die beter moeten. Harcaoui: “Organisatorisch zonder bal kan het beter en daar gaan we op trainen”, besluit hij.

Verslag Mirko de Lange
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)