Marc Onsia (HBOK): “Wij zijn verder dan vorig jaar”

Na de overwinning van afgelopen weekend bij Amstelveen (2-4) staat HBOK na twee wedstrijden op een eerste plaats in de zaterdag tweede klasse A. Opvallend is dat de ploeg van Marc Onsia bijna evenveel tegengoals heeft als punten: vijf om zes.

“De tegengoals die we tegen Jong Holland en Amstelveen kregen kwamen vooral door het gemakzuchtige spel van ons”, verklaart Onsia. “We stonden beide wedstrijden op voorsprong. Daarna werden wij minder sterk en kregen we de tegengoals ongelukkig om de oren. Je ziet dan dat het middenveld niet goed omschakelt, waardoor er ruimte komt te liggen voor de tegenstander.”

HBOK was het voorseizoen niet sterk begonnen met twee nederlagen en één overwinning in de beker. “Ik heb ervoor voor gekozen om iedereen te laten spelen, en bepaalde formaties uit te proberen. Ook de jongens die niet bij het eerste elftal zitten hebben een kans gekregen om zich te bewijzen.”

Ondanks de mindere voorbereiding denkt Onsia dat zijn ploeg dit jaar verder is dan een jaar geleden. Dat komt volgens de oefenmeester door de ervaring die de ploeg heeft aangetrokken. “Met Yannick de Wit (De Dijk) en Raymond Dirven (JOS) hebben we twee ervaren jongens erbij gekregen. Je ziet dat ze hun ervaring overbrengen op de jongere spelers in de selectie. Voor de jongeren in het team is die ervaring belangrijk, want ze luisteren eerder naar iemand met meer ervaring dan naar iemand van dezelfde leeftijd.”

Aankomend weekend gaan de Zunderdorpers op bezoek bij het gepromoveerde Castricum. “Een stugge ploeg om tegen te spelen, op een niet al te best veld”, weet Onsia. “Ze zijn gepromoveerd dus zijn wij eigenlijk aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen.”

Na de belangrijke overwinning op concurrent Amstelveen blaakt de selectie van zelfvertrouwen. HBOK wordt gezien als één van de titelkandidaten, al vindt Onsia het nog te vroeg om over een mogelijk kampioenschap te spreken. “Tijdens het seizoen krijg je altijd te maken met blessures en schorsingen. Gelukkig hebben we een bredere selectie dan voorheen. We doen zeker mee om de titelstrijd, maar ik denk pas dat we na de kerst kunnen zeggen hoe ver we zijn.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)