Marc Stuut maakt seizoen af als interim-trainer TOG

Marc Stuut zwaait tot het eind van het seizoen de scepter bij TOG. De zondag vijfdeklasser nam afgelopen week per direct afscheid van trainer Martin Berrevoets en won met Stuut als interim-trainer zondag meteen met 3-0 van Kwadijk. “Het is puur een vriendendienst voor twee maanden.”

“Mijn zwager zit in het bestuur van TOG en de andere bestuursleden ken ik ook allemaal”, zegt Stuut. “Donderdagavond werd ik gebeld of ik beschikbaar was en vrijdag zaten ze bij me thuis. Ze zaten met hun handen in het haar na het vertrek van Martin en wisten niet hoe ze dat op konden lossen. Mijn familie komt graag bij de club en het was al heel snel rond. Vrienden help ik natuurlijk graag.”

Stuut werd afgelopen seizoen in zijn debuutjaar kampioen met Diemen in de vierde klasse, maar hield het bij één seizoen omdat zijn werk het niet meer toe liet. “Dat is nog steeds zo. Ik heb het eerlijk gezegd niet echt gemist, die rust beviel me wel goed. Ik doe het nu even als vriendendienst, daar zal het ook bij blijven. Daarnaast heb ik het bestuur al laten weten dat ik er sowieso een aantal trainingen en misschien een wedstrijd niet bij kan zijn, dat begrijpen ze. En het is ook maar voor twee maanden.”

Vrijdag was het rond, zondag stond de oefenmeester voor het eerst voor de groep tegen Kwadijk (3-0). “Dat was meteen een vrij eenvoudige overwinning. Ik heb al gemerkt dat de spelersgroep een beetje sturing nodig heeft, zowel in discipline als tactisch. De groep is jong, ambitieus en wil graag naar de vierde klasse promoveren. Het zou leuk zijn als ik mijn vrienden daar mee kan helpen.”

TOG staat momenteel op een derde plaats in de vijfde klasse D en dus is promotie nog steeds haalbaar. “Het zou natuurlijk grappig zijn als ik in twee seizoenen als trainer meteen kampioen word en promoveer. Maar ik ben niet vanwege het resultaat erin gestapt. Het zijn vrienden van mij, dus al hadden ze onderaan gestaan, had ik ze alsnog uit de brand geholpen. We gaan er in ieder geval alles aan doen om te promoveren. Ik ken de andere ploegen niet, dus ik kan onze kansen nog niet inschatten. Maar het zou wel mooi zijn. Dan kan ik met een promotie mijn trainersboekje weer opbergen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)