Marcel Groenewoud, voormalig voorzitter SCZ’58 en Blauw Wit, overleden

Woensdag 30 september is op 67-jarige leeftijd Marcel Groenewoud overleden. De voormalig voorzitter van SCZ’58 en Blauw Wit Amsterdam overleed tijdens zijn vakantie in het Italiaanse Cavallino.

Marcel was voorzitter van SCZ’58 en later van Sparta Amsterdam (een fusie tussen SCZ’58 en ASSV). In 2003 ging de club op in een grote fusie met KBV, Blauw Wit en Neerlandia/SLTO tot FC Blauw Wit Amsterdam. Het eerste jaar van de fusieclub was hij bestuurslid om later wederom voorzitter te worden. In zijn tijd als voorzitter van SCZ’58 kreeg hij uit handen van de KNVB de zilveren speld uitgereikt.

“Strooi mijn as maar uit op de middenstip” , was iets wat hij in het verleden vaak gezegd heeft. SCZ’58 (en later Sparta Amsterdam en FC Blauw Wit Amsterdam) was zijn grootste hobby. Vanaf de begin jaren zeventig was hij nadrukkelijk aanwezig in de Amsterdamse voetbalwereld.

Eerst als speler, waarin hij op een enkele invalbeurt na nooit het eerste elftal wist te halen, later als krachtig bestuurder. Onder zijn leiding vonden de diverse fusies plaats en kwam er een samenwerking tot stand met ZRC/Herenmarkt over het delen van het clubhuis. Het clubhuis op Sportpark Sloten waar hij met trots zelf aan mee had gebouwd.

De laatste jaren van de club was hij tevens als elftalleider verbonden aan het eerste team. Het elftal waarin zijn zoons speelden. Marcel opende het clubhuis, hees wekelijks de vlag, was gastheer, coachte zijn team en veegde tot slot de kleedkamers als iedereen naar huis was.

Tijdens zijn periode bij Blauw Wit was hij zo’n zes jaar voorzitter. Hij zorgde er voor dat alle betrokken partijen één werden en hun sentimenten overboord wisten te gooien. Alleen dan had de fusie kans van slagen in zijn ogen. De laatste jaren nam hij fysiek steeds meer afstand van het voetbal. “Ik heb er niets meer mee”. Wel bleef hij trouw alle uitslagen en standen volgen. Zelfs tijdens zijn vakantie in Italië opende hij regelmatig deze website om op de hoogte te blijven. Vanaf de oprichting van Het Amsterdamsche Voetbal was hij vriend van de website.

Marcel werd 67 jaar.
Els en zijn zoons Mathijs en Camiel zullen hem vreselijk gaan missen.

De uitvaart zal in kleine kring plaatsvinden.

Mathijs Groenewoud

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)