Marcel Ons uitblinker bij ASV Lebo in zege op ‘T Knooppunt

Hij straalde in de tweede helft iets onoverwinnelijks uit. De hulp van de paal kon hij niet ontkennen, maar Marcel Ons dacht vooral: “kom maar op met al die ballen.” De 21-jarige doelman hielp ASV Lebo er doorheen in de Amsterdamse zaalvoetbalderby tegen ‘T Knooppunt, die na een goede tweede helft met 2-5 werd gewonnen.

De reservedoelman dankte direct zijn teamgenoten. Dat ze alles goed dichthielden tijdens een aanvalsoffensief van ‘T Knooppunt, dat zij voorin hun werk goed hadden gedaan. Als vervanger van de geschorste Manuel Hoogewoning maakte hij twee weken geleden al indruk tegen titelkandidaat Hovocubo (8-1 zege, red.), nu drukte hij ook tegen stadgenoot en koploper ‘T Knooppunt zijn stempel op de wedstrijd. “Als hij zo blijft keepen mag hij van mij de rest van het seizoen blijven staan”, zei Hoogewoning over zijn collega.

Na een matte openingsfase duurde het tot de achtste minuut voordat de derby loskwam en voor zo’n zeshonderd toeschouwers in de Sporthallen Zuid transformeerde in een echte kraker. Gelukkig voor ASV Lebo zat Ons vanaf de eerste seconde al goed in de wedstrijd. Achtereenvolgens Jamal el Ghannouti, Tevfik Ceyar en Jeroen de Groot vonden de sluitpost op hun weg. Op het moment dat ook Lebo een paar goede kansen kreeg, sloeg ‘T Knooppunt toe. Met een punter via de onderkant van de lat zorgde El Ghannouti voor de 1-0 voorsprong.

Voor Lebo zat het in aanvallend opzicht niet mee. Ashraf Azzouz schoot recht op doelman Manuel Kuyk, Zaid el Morabiti raakte de paal en datzelfde deed Ike Neil in de rebound. Aan de andere kant had Amar Zouggaghi geheel vrijstaand de hoek voor het uitkiezen, maar bracht Ons zeer fraai redding. De doelman was even later zelfs belangrijk bij de gelijkmaker door een snelle counter op te zetten die door Azzouz anderhalve minuut voor de rust werd verzilverd: 1-1. De gelijke stand haalde de rust echter niet, omdat Ceyar slecht wegwerken van Mo Rougie afstrafte: 2-1.

Ondanks de achterstand was er bij Lebo weinig reden tot paniek. Zelfs niet toen de gasten na drie minuten aan een derde tegentreffer ontsnapten. De verslagen Ons kreeg op de doellijn bijval van Neil, die de inzet van Abdessamad Attahiri net op tijd kon wegwerken. ‘T Knooppunt drong in het eerste deel van de tweede helft aan, maar werd in de tegenaanval afgetroefd door ASV Lebo. Younes Makraou benutte een rebound nadat Neil recht op doelman Kuyk had geschoten: 2-2.

Vanaf dat moment kwam er een hoop meer strijd in de derby. Lebo ging hier het beste mee om. Zes minuten voor tijd maakte Makraou bij een tienmetertrap geen fout en bracht de gasten daarmee aan de leiding. Anderhalve minuut later leek de wedstrijd zelfs beslist. Een tegenaanval uit het boekje werd verzilverd door Neil: 2-4. Een meevoetballende doelman aan de zijde van ‘T Knooppunt – dat ondanks de nederlaag koploper blijft – leverde in de slotfase niet de gewenste aansluitingstreffer op. Sterker nog, Iliass Aynaou profiteerde optimaal van het lege doel door in de buurt van de eigen achterlijn zeer fraai de 2-5 binnen te schieten.

Na de wedstrijd ging de aandacht vooral uit naar doelman Marcel Ons, die ook bij zondag derdeklasser VVA/Spartaan onder de lat staat. Zelf was hij bescheiden. “Ik heb mijn ploeg een paar keer op de been gehouden. Wanneer ik nodig ben, sta ik er. Maar mijn complimenten voor de jongens. We hebben als team gevochten en op basis van wilskracht en vechtlust gewonnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie zaalvoetbal.

Doelpunt Younes Makraou Knooppunt-Lebo

Mede door dit doelpunt van Younes Makraou won ASV Lebo gisteravond de Amsterdamse zaalvoetbalderby van ‘T Knooppunt: 2-5. Man-of-the-match was echter doelman Marcel Ons. Lees hier het verslag: http://bit.ly/2mm35gJ