Marcel Valk verlengt bij WV-HEDW

Valk is sinds 2019 hoofdtrainer bij Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen en heeft het enorm naar zijn zin in stadsdeel Oost. Vorig seizoen eindigde hij met zijn ploeg op de eerste plaats, een prachtig kampioenschap in de eerste klasse tot gevolg. Dit seizoen staat WV-HEDW na vijftien wedstrijden op een keurige achtste positie en in de tweede periode zelfs op plek vier, met vijf punten achterstand op koploper Eemdijk.

Valk en WV-HEDW zijn beiden verguld met de één-jarige verlenging. Valk: “We gaan in 2023-2024 het vijfde jaar in, al voelt het voor mij niet zo. Twee keer werd de competitie voortijdig afgebroken en niet uitgespeeld. Afgelopen seizoen, met onderbrekingen, een geweldig kampioenschap behaald in de eerste klasse. We doen nu verdienstelijk mee in de vierde divisie en de rek is er nog zeker niet uit. We kunnen best nog wat stapjes zetten; als staf, de spelersgroep en ook binnen de club kunnen diverse puntjes nog op de i.”

“Ik werk heerlijk samen met de technische staf: Jeffrey Ruhé en ik staan al jaren samen op het veld. Remon van de Star en ik zijn tegenpolen, dat gaat ook goed. Pascal Doest is als keeperstrainer nieuw erbij en die frisse blik funcioneert prettig. Ook met de voorzitter Ronald Nijssen is het contact uitstekend. Die chemie tussen ons werkt positief door op de spelersgroep; met hen is het heel erg prettig samenwerken.”

“De rek zit wat mij betreft nog vooral in de dominantie van voetballen. In de eerste klasse konden wij, uit -en thuis, continu dominant zijn. Nu is dat nog teveel bij vlagen. Geen hele wedstrijden. We moeten gaan werken aan het volhouden daarvan. Sowieso in de thuisduels. Ook zakelijker worden.”

“Verder is er een beleid dat we jeugd willen laten aansluiten bij de selectie. Dat lukt al vrij goed, zie de resultaten van de afgelopen twee seizoenen. Er is ook wel uitstroom, spelers worden interessant voor andere clubs. We hebben dit seizoen een stap gezet met een O23 team, dat in mijn visie steeds belangrijker wordt. We maken daarin een mooie ontwikkeling door. We hebben bij de club leuke randvoorwaarden, zoals een trainingskamp komende week naar Valencia met de selectie. Spelers moeten uiteindelijk vooral graag bij ons willen voetballen.”

Archief-foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)