Marcel Valk nieuwe trainer van WVHEDW: “Enige club waarbij ik dit gevoel had”

Enkele dagen na het veiligstellen van een langer verblijf in de zaterdag eerste klasse heeft WVHEDW een nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd. Marcel Valk staat volgend seizoen voor de groep in Amsterdam-Oost. De 52-jarige oud-prof is momenteel wedstrijdanalist voor VVSB.

Valk is een oude bekende van technisch manager en huidig interim-trainer Sjaak Tersteeg, met wie hij jaren geleden de TC1-cursus heeft gevolgd. Via-via werd zijn naam genoemd en raakten de twee weer in contact met elkaar. Na een rondleiding bij de club en meerdere (telefonische) gesprekken was Valk snel enthousiast. “WVHEDW is niet de enige club waarmee ik heb gesproken, maar wel de enige waarbij ik dit gevoel had. Daar wilde ik geen nee tegen zeggen. Een grote vereniging in een mooie buurt en met een gezonde ambitie, dat sprak mij enorm aan.”

De voormalig aanvaller was profvoetballer bij ADO Den Haag, RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles, FC Volendam en Willem II. Met de Tilburgers speelde hij in het seizoen 1999/00 zelfs in de Champions League. Tussen 2008 en 2010 was Valk als assistent-trainer (van Andries Jonker en Alfons Groenendijk) werkzaam bij de eredivisionist, nadat hij daarvoor zijn trainersloopbaan begon in zijn woonplaats Koudekerk aan de Rijn. Ook had de oefenmeester ADO Den Haag (vrouwen), Zevenhoven en Bernardus onder zijn hoede.

Dit seizoen verdween Valk wegens privéredenen bewust even naar de achtergrond. Wel stelde hij zich beschikbaar voor VVSB om de tegenstanders in de Tweede Divisie te analyseren. “Soms moet je andere dingen even voorrang geven en de batterij opladen. Nu ben ik er helemaal klaar voor.” Met een volle batterij en een open blik als nieuwkomer in de regio kan Valk komende zomer van start gaan. “Natuurlijk krijg ik genoeg informatie over tegenstanders, maar de spelers weten ook een hoop. Daar gaan we mee in gesprek en samen een plan maken. Dat moet de kracht van WV worden: dat het iets van iedereen is. Ik ben de hoofdtrainer en uiteindelijk de eindverantwoordelijke, maar niet degene die succes boekt. Dat doen we met het hele team.”

Foto: Haaglanden Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)