Marco van Galen leidt voorlopig met Olaf Lindenbergh de training bij De Dijk

Na het ontslag van Juan Fernandez Coto bij hoofdklasser De Dijk ligt de eindverantwoording momenteel bij clubman Marco van Galen. De assistent van Coto zal de komende periode op zijn beurt weer geholpen worden door aanvoerder Olaf Lindenbergh.

Van Galen: “We hebben twee en een half jaar perfect samengewerkt bij De Dijk. Ik had het ook wel moeilijk mee toen ik hoorde dat hij was ontslagen. Nadat hij afscheid had genomen van de spelers heb ik hem ’s avonds nog wel even gebeld. Ik had er echt een klote gevoel over. Ik heb met Juan ook naast het voetbal een goede band.”

Afgelopen donderdag heeft Van Galen voor het eerste zelf voor de groep gestaan. Van Galen: “Ik heb de spelers toen wel gezegd hoe ik er over dacht en dat ik geen zin had in gezeik en dat we gewoon moesten gaan voetballen. Alleen op die voorwaarde wil ik het van Juan overnemen.”

Van Galen staat drie keer per week voor de groep. “Op maandag en dinsdag doe ik het samen met Olaf Lindenbergh. Maandag lopen we uit en dinsdag trainen we tactisch. O donderdag doet Olaf dan gewoon met de groep mee omdat hij op zondag natuurlijk gewoon zelf moet spelen.”

Van Galen weet nog niet hoe lang hij de verantwoordelijkheid zal dragen bij de hoofdklasser. Van Galen: “Ze zijn bezig met het zoeken naar een ervaren trainer. Als die er is zal ik weer gewoon assistent worden. Over komend seizoen kan ik helemaal nog niet zeggen. Ik begin dat zelf aan mijn cursus TC 1 en daarnaast ben ik ook nog veertig per uur week verbonden aan de onderbouw van Ajax. Momenteel train ik daar de E-junioren. Hoofdtrainer zijn, jeugdtrainer bij Ajax en de cursus TC 1 is wel een erg zware combinatie.”

 

Foto Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)