Mark Evers gaat voor tweede seizoen bij Swift

Mark Evers is ook komend seizoen trainer van zaterdag hoofdklasser Swift. Tijdens het trainingskamp in Portugal kwam de oefenmeester een nieuw contract overeen met de club uit Amsterdam-Zuid. Evers is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen aan het Olympiaplein.

Evers: “Ik zag absoluut geen reden om mijn contract niet te verlengen. Ik ben geen trainer voor een jaar bij een club. Ik ben een procestrainer zoals spits Tijs Boeting het onlangs tegen me zei. Ik heb het gewoon heel goed naar me zin hier. Het werkklimaat is hier boven gemiddeld professioneel. De drang en wil om te veranderen naar een stabiel hoofdklasser wil ik graag aan mee werken. We zijn daar trouwens nog ver van verwijderd, maar de wil is er.”

Swift verblijft momenteel in Portugal waar het toewerkt naar de tweede competitiehelft. Evers: “Naast diverse trainingen en werken aan het groepsproces heb ik hier ook veel individuele gesprekken gevoerd met de spelers. Ik heb mijn plannen duidelijk gemaakt en de spelers laten weten waar ze aan toe zijn. Van de huidige selectie heb ik elf spelers verteld dat ik graag met ze verder wil. Een stuk of zeven hebben te horen gekregen dat er voor hun volgend seizoen geen plaats meer is en anderen zullen zich de komende periode moeten bewijzen. Dat ik ze dat nu al vertel brengt rust in de groep. Ik hou van open- en duidelijkheid.”

Evers was de afgelopen periode door twee andere clubs informeel benadert. Evers: “Ik had geen reden om daar op in te gaan. Nul aanleiding zelfs.” Ook zijn vader en assistent Simon Evers blijft aan de club verbonden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)