Foto Wim Poelstra: Mark Evers

Mark Evers (Odin’59) nieuwe trainer Swift

Mark Evers is komend seizoen de trainer van zaterdag eersteklasser Swift. De 35-jarige oefenmeester tekende een contract voor één seizoen. Afgelopen weekend werden alle details in orde gemaakt en zijn oude club op de hoogte gebracht van de overgang.

Na drie jaar Odin’59 in Heemskerk besloot de club onlangs de samenwerking niet te verlengen. Vanaf dat moment stond hij op de lijst van mogelijke kandidaten bij Swift. Evers: “Als je me een paar maanden geleden gevraagd had of ik bij Swift zou gaan werken, had ik ‘nee’ gezegd. Het was niet direct een club waar ik aan dacht. Ik kende de club ook niet echt. Maar na twee gesprekken, waarvan eentje telefonisch, heb ik een goed gevoel gekregen. Ik werd er ook door collega’s op gewezen dat er veel potentie in de club zit en dat ze over een goede selectie beschikken.”

Foto Wim Poelstra: Mark Evers verrichte onlangs de loting van de KNVB beker
Foto Wim Poelstra: Mark Evers (R) verrichte onlangs de loting van de KNVB beker

Evers, die ondanks zijn jonge leeftijd al negen jaar hoofdtrainer is, boekte bij alle clubs waar hij werkte successen. Bij Kennemerland pakte hij in drie jaar twee periodetitels en met EDO promoveerde hij twee keer. Bij Odin, waar hij eveneens drie jaar werkzaam was, heeft hij dit seizoen ook al een periodetitel veroverd. Evers: “Ik heb inderdaad overal drie jaar gezeten. Ik ben dan ook niet van plan om Swift na één jaar al weer te verlaten. Mijn intentie is zeker om langer te blijven, al streef ik natuurlijk altijd het hoogste na.”

Evers: “Mijn gevoel bij Swift was gelijk goed. De mensen met wie ik gesproken heb zijn oprecht en eerlijk en ook gezellig. Dat hoort er natuurlijk ook bij. Dat ik voor het eerst in de regio Amsterdam ga werken maakt mij niet uit. Ik heb overal gewerkt en gespeeld (Ajax, AZ, ADO’20, red.) en dat ging prima. Ik heb mijn visie en ben flexibel dus daar maak ik me geen zorgen over.”

De nieuwe oefenmeester steekt zijn doelstelling niet onder stoelen of banken. Evers: “Als ze dit jaar niet promoveren naar de hoofdklasse dan moet dat absoluut volgend jaar gebeuren. Mocht het dit jaar wel lukken, wat ik hoop, dat is een plek in het linker rijtje het uitgangspunt.”

Bij Odin’59 hebben ze inmiddels ook een opvolger voor Evers gevonden. Richard Plug staat daar vanaf augustus voor de groep.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)