Home / Algemeen / Mark Evers stopt na dit seizoen bij Swift

Mark Evers stopt na dit seizoen bij Swift

Mark Evers heeft gisteravond (maandag) de technische commissie van zaterdag hoofdklasser Swift laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen. Evers die bezig is aan zijn tweede seizoen aan het Olympiaplein denkt dat hij volgend jaar niet de juiste man op de juiste plaats is.

Evers: “Normaal gesproken heb ik in oktober altijd een oriënterend gesprek met de club waar ik werk. Ik ben er altijd graag vroeg bij. Nu ik alles op een rij heb gezet voor mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik komend seizoen niet de juiste man voor de club ben. Ik kan niet met 100% overtuiging zeggen dat ik er volgend seizoen nog vol voor kan gaan. En dan moet je eerlijk zijn tegen je zelf en de club.”

Evers ziet te weinig ‘plussen’ als hij alles op een rij zet. “Na het vertrek van Bert van Dun (technische commissie) zijn er toch wat dingen veranderd. Geen schokkende dingen, maar wel dingen waar ik me goed bij voelde. Absoluut niets ten nadele van Swift, maar het past niet bij wat ik voor ogen heb. Ik heb het nu nog heel erg naar mijn zin, maar ik wil niet dat het me volgend seizoen tegen zou staan. Dat wil ik voor zijn.”

 

Foto Paul Stoeltie | Mark Evers
Foto Paul Stoeltie | Mark Evers

Evers was eerder werkzaam bij Kennemerland, EDO en Odin’59. Met al die clubs wist hij steeds een prijs te pakken. Bij Swift is de prijzenkast (op het kampioenschap van Amsterdam in 2015 na) nog leeg. Evers: ” Dat klopt inderdaad, maar het seizoen is nog lang. Daarnaast hebben we vorig seizoen de bekerfinale gehaald en ons geplaatst voor de grote KNVB beker. Dat was toch wel erg mooi om mee te maken.”

De keuze die Evers maakt is dus gebaseerd op de toekomst. “Zowel ik als Swift hebben nu ruim de tijd om ons te oriënteren. Ik zou graag bij een club op niveau in het zaterdagvoetbal willen werken en eventueel , als het het wat dichter bij huis is, een zondagclub met ambities en mogelijkheden. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat er niets op mijn pad komt en dan zou een jaartje niets doen ook wel eens kunnen. Ik ben nu twaalf jaar non-stop aan een club verbonden. Misschien is het ook wel eens goed om in andere keukens mee te kijken en wat cursussen te doen.”

Vanavond (dinsdag) speelt Swift in de eerst ronde van de beker tegen zondag derdeklasser Ouderkerk en zaterdag gaat het op bezoek bij Noordwijk.

Klik hier voor de stand en het programma in de zaterdag hoofdklasse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)