Mark Steur nieuwe hoofdtrainer Sporting Almere

Sporting Almere heeft een opvolger gevonden voor trainer Igor van Gelderen. Volgend seizoen neemt Mark Steur het zondag elftal van de Almeerse club, dat momenteel uitkomt in de vierde klasse G, onder zijn hoede. Vorige maand werd bekend dat Van Gelderen en Sporting Almere – na goed overleg – na twee jaar uit elkaar gaan.

Steur is op dit moment actief als assistent-trainer bij zaterdag Hoofdklasser csv Apeldoorn. Hij kwam daar ooit als coach van het derde elftal terecht, maar hij werkte zich vervolgens op tot trainer van het tweede elftal. Dit seizoen is hij de rechterhand van oud-international Peter Boeve.

,,We hebben met een aantal kandidaten gesprekken gevoerd. Tijdens die gesprekken is niet alleen gekeken naar de juiste opleiding en achtergrond, maar vooral naar een kandidaat die het goede werk van Igor van Gelderen, die tot het einde van het seizoen ook nog hoofd jeugdopleidingen is, kan voortzetten. Al snel bleek dat Steur de beste kandidaat was”, licht het bestuur op de eigen clubwebsite toe.

Sporting Almere is nog met Van Gelderen  in gesprek hoe hij ondersteuning kan blijven bieden bij de jeugd van de Almeerders. Hij stopt aan het einde van het seizoen, omdat hij het trainerschap niet meer kan combineren met zijn andere werkzaamheden.

Onder leiding van Van Gelederen promoveerde Sporting vorig seizoen naar de vierde klasse. Momenteel bezetten de Almeerders, die op een haar na de tweede periodetitel misten, met 31 punten de zevende plaats op de ranglijst.

Foto: Website Sporting Almere. Apeldoorn-trainer Peter Boeve (links) en Mark Steur op de bank bij Apeldoorn.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)