Home / Algemeen / Marken troeft OSV af op effectiviteit

Marken troeft OSV af op effectiviteit

OSV staat na de verrassende zege in de competitie-opener tegen AFC weer met beide benen op de grond. De formatie van trainer Kai Meeuwsse ging op en tegen Marken hard onderuit: 5-0. De promovendus, die een groot deel van de wedstrijd bepaalde, kreeg een lesje effectiviteit van de thuisploeg.

“Tegen AFC parkeerden wij de bus en nu was het andersom. De uitslag paste ook totaal niet bij het wedstrijdbeeld. Wij maakten het spel en kregen in het eerste halfuur drie á vier honderd procent kansen”, blikt Meeuwsse terug. Tom Clobus, David Zwiebel en Hidde Rozendaal hadden het vizier echter niet op scherp staan. Bij het eerste echte gevaar van Marken was het wel raak. Rene Commandeur zorgde uit een rebound van een vrije trap voor de 1-0.

Ook na de openingstreffer dicteerden de bezoekers het spel. Toch moest OSV nog voor de pauze een tweede tegentreffer incasseren. Een verkeerde inworp was het startsein voor een counter van Marken waaruit Roy Springer uiteindelijk de score verdubbelde.

Na rust kreeg OSV via Clobus wederom een enorme kans, maar de ervaren aanvaller hielp ook deze mogelijkheid om zeep. Meeuwsse moest wat forceren en besloot na een uur op de klok achterin één-op- één te spelen. “Ik denk dat ik daarin wel een fout heb gemaakt. We gaven het daarna weg in de omschakeling en we kregen nog drie goals tegen uit een tegenaanval.”

Marken liep in de laatste twintig minuten namelijk via twee treffers van Kevin Giele en één doelpunt van Peter Bakker uit naar een 5-0 zege. Een enorme domper voor OSV dat het overwicht had. “Mooi detail is dat hun keeper zelfs als Man of the Match is uitgeroepen en dat bij een 5-0 overwinning. Zij hebben geen enkele keer gescoord uit een zelf opgezette aanval. Al hun goals vielen uit een counter. We zijn keihard afgetroefd op effectiviteit en we zijn terug in de wereld die de tweede klasse heet”, aldus Meeuwsse.

Verslag Justin Crombeen
Foto Twitter Marken

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)