Martelgang voor Aalsmeer in Rijswijk

Zaterdag eersteklasser Aalsmeer is weer tegen een grote nederlaag aangelopen. In Rijswijk verloor de ploeg van Anthony Servinus met maar liefst 6-0 van Haaglandia. En dat was niet  de eerste ruime nederlaag van het seizoen.

“Maar opgeven, dat nooit”, sprak Aalsmeer-middenvelder Dirk-Jan van der Meer in de vroege zaterdagavond na de zevende nederlaag op rij. “Het enige dat we nodig hebben is plezier en weer een overwinning. Dan zul je zien dat ineens alle lichten weer aangaan en we de weg omhoog gaan inzetten. Maar ja, die zege moet natuurlijk niet te lang op zich laten wachten”, is Van de Meer zich bewust van de penibele situatie.

Bart de Jong

De 1-0 van Haaglandia-vedette Karam Boukhari viel er  mazzelig in. Nadien was het voor een schamele 150 toeschouwers een eentonig schouwspel wat zich voordeed. Aalsmeer had met één spits en een vijfmans middenveld teveel het accent gelegd op de verdediging. Niet zo gek na de stokslagen van de laatste weken. Nu kwam de ’tabellenletzte’ echter helemaal niet meer aan voetballen toe.

In het eerste bedrijf was het lome spel van beide ploegen op z’n zachtst gezegd niet hartverwarmend. Ook nu keek Aalsmeer derhalve bij het nuttigen van de thee al tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan. Na een half uur kopte de lange en verder onzichtbare spits van Poorten namens de thuisploeg de 2-0 binnen. Na een prima individuele actie van buitenspeler Bouyaouzan liet de spits Smidt kansloos. Niet dat Haaglandia nu zo goed speelde maar het zag wel een voorsprong op het scorebord lichten. 

Het was Aalsmeer dat daar flink aan meewerkte. Een te slappe wedstrijdmentaliteit en er ‘niet bovenop zitten’ legde nu ook weer de basis voor een nederlaag.

Haaglandia-Aalsmeer-04

Na rust zorgde Andre Rumanpuk voor de derde en vierde treffer. Ivallo Staal maakte er 5-0 van en tien minuten voor tijd bepaalde Myron Hennep voor de 6-0 eindstand.

“Het enige wat we moeten doen is door blijven strijden en dan komt het echt wel goed.”, geeft middenvelder van der Meer de situatie een boost.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Arno Maarse
Foto’s Haaglandenvoetbal, Lex Schmidt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)