Martijn Tjon-A-Njoek kopt OFC naar krappe zege op Blauw Geel’38

Na een mindere reeks sluipt OFC weer langzaam richting de top-4 van de Derde Divisie. De ploeg van Yuri Rose was met 0-1 te sterk voor Blauw Geel’38 en nam daarmee revanche op de nederlaag eerder dit seizoen. Martijn Tjon-A-Njoek kroonde zich vlak voor rust tot matchwinner.

De 0-1 voorsprong halverwege was meer dan terecht na een eerste helft waarin OFC volledig de controle over de wedstrijd had. Nadat Blauw Geel’38-doelman Brahim Zaari twee minuten voor het rustsignaal een afstandsschot van Edip Biberoglu op fraaie wijze uit zijn doel hield, werkte Tjon-A-Njoek uit de daaropvolgende hoekschop alsnog de 0-1 binnen. Het was zijn zesde treffer van dit seizoen.

In de tweede helft ging de thuisploeg aanvallender spelen en daar had OFC wat moeite mee. “Maar we hadden de wedstrijd ook eerder op slot moeten gooien. Daar hebben we dit seizoen vaker moeite mee”, zei Rose. Biberoglu, Rachid el Yaghmouri en Tjon-A-Njoek lieten enkele goede mogelijkheden op een 0-2 onbenut. Aan de andere kant redde OFC-doelman Atam Koroglu goed op schoten van Joey Hellstern en Emiel van der Sanden om de nul te houden.

De krappe 0-1 bleek voldoende voor de drie punten voor de Oostzaners, die daardoor de vijfde plek overnamen van ADO’20. Ook een top-4 klassering is opeens weer binnen handbereik. “De concurrenten laten punten liggen. Je weet het nooit, maar wij moeten niet gek gaan doen. Eerst Hercules komende zondag, daarna kijken we pas weer naar de ranglijst.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC