Home / Algemeen / Martin Campbell leidt FC Aalsmeer langs Argon

Martin Campbell leidt FC Aalsmeer langs Argon

FC Aalsmeer heeft in de zaterdag eerste klasse A een uitstekende overwinning geboekt. Op bezoek bij Argon won de ploeg van Cor van Garderen door twee treffers van Martin Campbell met 1-2.

Aalsmeer begon uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg zette Argon vast en liet goed voetbal zien. Na ruim een kwart wedstrijd werden de bezoekers hiervoor beloond. Martin Campbell lobte de bal op aangeven van Eijken fraai in het doel: 0-1.

De bezoekers bleven de hele eerste helft de betere ploeg en tien minuten na de openingstreffer tekende Campbell voor zijn tweede goal van de middag. Een schot van Daan van de Huffel werd losgelaten door de doelman en Campbell was er als de kippen bij om de score te verdubbelen. “We waren de eerste helft heer en meester en kwamen dik verdiend op voorsprong,” aldus trainer Cor van Garderen.

Toch hadden de Aalsmeerders enigszins geluk dat de marge van twee goals tot de rust werd vastgehouden. Op slag van rust liet Argon een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer liggen. Marwan Fennich schoot echter een strafschop op de paal, waardoor Aalsmeer met een 0-2 voorsprong kon gaan rusten.

Na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Aalsmeer bleef de bovenliggende partij, maar verzuimde om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De ploeg van Van Garderen liet via Campbell en Calvin Koster enkele goede kansen op de derde treffer liggen. Hierdoor mocht Argon blijven hopen op een resultaat.

Omdat Aalsmeer vergat de wedstrijd te beslissen werd het in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog spannend. Argon kreeg voor de tweede keer een strafschop en ditmaal benutte Ian Refos (ex-JOS/Watergraafsmeer) het buitenkansje wel. Na de aansluitingstreffer hield Aalsmeer gemakkelijk stand. “Wij zijn op de strafschoppen na geen enkel moment in de problemen geweest. Ik ben erg tevreden. We hebben negentig minuten lang de controle gehad over de wedstrijd. Het hele elftal verdiend daarvoor een compliment.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam