Home / Algemeen / Martinus loopt tegen RKDES eerste puntverlies op

Martinus loopt tegen RKDES eerste puntverlies op

In de zondag vierde klasse F is Sporting Martinus tegen haar eerste puntverlies aangelopen. In de uitwedstrijd tegen RKDES bleef de ploeg van trainer Ron Gerlof steken op een 2-2 gelijkspel.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen even aftasten. Martinus kon zijn status als ongeslagen koploper niet waarmaken en had het lastig tegen een fel spelend RKDES. Na 25 minuten schaken was het de thuisploeg die uiteindelijk op een 1-0 voorsprong kwam. Maarten van Putten wurmde zich aan de linkerkant van het veld langs zijn tegenstander en wist vervolgens Lars Winters te bereiken, die de bal kon binnen schieten.

Schermafbeelding 2015-11-02 om 11.45.57

Toch liet het antwoord van Sporting Martinus niet lang op zich wachten. Tien minuten na de openingsgoal liet ook Sporting Martinus zien goed met de geboden kansen om te gaan en was het Fabian van Ginkel die raak wist te schieten: 1-1.

Na rust was het Sporting Martinus dat beter uit de kleedkamers kwam en RKDES op de eigen helft had teruggedrongen. Martinus begon goed maar wist het spel in de beginfase nog niet om te zetten in doelpunten. Het was dan ook niet geheel onterecht dat Martinus een kwartier na rust op voorsprong kwam. Na miscommunicatie in de omschakeling bij RKDES was het Ramon Wismeijer die wist te profiteren en de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de goal kon schuiven.

Schermafbeelding 2015-11-02 om 11.46.27

RKDES herpakte zich vervolgens en kwam weer beter in de wedstrijd en dit leidde uiteindelijk dan ook tot een doelpunt. Een lange bal van Rico Zethof werd door Jeroen Bakker vrij raak gekopt. Even later kreeg die zelfde Bakker nog een goede mogelijkheid om opnieuw raak te schieten maar na een scrimmage voor de goal kwam hij een teenlengte tekort om RKDES op voorsprong te brengen.

In de slotfase moest RKDES nog alle zeilen bijzetten om Sporting Martinus van de winst af te houden maar het lukte de ploeg uit Kudelstaart uiteindelijk om stand te houden waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntendeling.

Met dank aan: Eppo Buskermolen
Foto’s: Martinianen.nl