Martinus verdiende punt tegen Real Sranang

Het duel in de zaterdag derde klasse B tussen Real Sranang en het Amstelveense Sporting Martinus eindigde in een 1-0 zege voor de thuisclub maar de ploeg uit Amstelveen had zeker een punt verdiend.

Real Sranang, dat graag aansluiting wilde behouden met de top drie ,is er dus uiteindelijk wel in geslaagd. Eenvoudig ging dat echter niet want de bezoekers uit Amstelveen boden uitstekend tegenstand en hadden na negentig minuten best wel recht op een punt!.

In de beginfase twee ploegen die voor de winst gingen en in deze fase ook behoorlijk wat kansen kregen, zeker Martinus die al snel een dotje kreeg middels Jules Tusveld die jammerlijk deze kans onbenut liet. De thuisclub was ook niet scherp in de afronding want uit een hoekschop van Amarildo Graven kopte Resley Stjeward goed in maar invaller doelman Steven de Heeten kon nog net zijn hand er tegen krijgen en was het gevaar geweken.

Foto0016 Martinus, dat met veel inzet streed voor elke meter kreeg herhaaldelijk de kans om op voorsprong te komen maar eenmaal binnen het zestien meter gebied raakte men de kluts kwijt en was Real Sranang daar niet rouwig om. Na gelang de eerste helft vorderde werd de strijd wel wat feller maar arbiter Maas hield het lekker kort wat zeker ten goede kwam van de wedstrijd. Nog net voor de rust kon de thuisclub op 1-0 komen maar weer was doelman de Heete  die erger voor Sporting Martinus voorkwam.

Na de “wissel” kwam de thuisclub sterk uit de startblokken en mocht Martinus blij zijn dat Randy Nicol uit een haast niet te missen kans naast schoot. De gasten drongen hun tegenstander hierna flink terug en zo was Stijn Hoekstra dicht bij een treffer maar ook nu stond het vizier niet op scherp. Bij de thuisclub was Ibrahim Abouchdak de grote man die met z’n weergaloze techniek de verdediging van de gasten constant ontregelde en z’n medespelers in staat stelde de score te openen. Martinus had in deze fase geluk dat de bal of net over of naast ging. Aan de andere kant had ook Sranang geluk toen kansen van Niels Koningen en Fabrice de Waal  niet werden benut. Jelmer Fokker dicht bij de openingstreffer maar ook hij liet deze kans liggen.

Reals Sranang-trainer Orson Naardendorp wil de nacompetitie halen

Coach Wim de Haart van Sporting Martinus wisselde halverwege de tweede helft Bart Sandberg voor Marco Habets om zodoende nog meer grip op de wedstrijd te krijgen. De thuisclub ving dat goed op en was niet veel later kansrijk bij een actie van de net in het veld gekomen Milton Ansoe maar ook zijn poging ging in rook op.

Beiden ploegen zagen een gelijkspel al hangen maar uiteindelijk was het toch Real Sranang dat de score opende, na goed werk van Abouchdak was het simpel voor Steven Sno om de Martinusgoalie te verslaan 1-0.

Foto0012

De gasten hadden nog zeven minuten om op gelijke hoogte te komen en daar waren nog genoeg kansen voor maar diverse pogingen leverde niet het gewenste resultaat op. De thuisclub geloofde het wel en beperkte zich tot balbezit, toch had dit nog gevolgen kunnen hebben als bij Martinus de kansen die men toch nog kreeg benut hadden geworden.

Uiteindelijk bleef het bij 1-0, maar had Sporting Martinus met veel inzet en bij vlagen goed voetbal gestreden voor wat het waard was.

Coach Wim de Haart van Martinus,”we hadden zeker een punt verdiend maar we missen de laatste weken veel te veel kansen en dan krijg je de kous op je kop”. Real Sranang coach Orson Naarendorp kon zich wel vinden in de uitspraak van zijn collega maar was wel blij met de drie punten,want we willen voor een periode gaan aldus de winnende coach.