Home / Algemeen / Martinus voelt zich weer even cupfighter na zege op Zandvoort

Martinus voelt zich weer even cupfighter na zege op Zandvoort

Zondag vierdeklasser Sporting Martinus heeft verrassende tweede knock-out ronde van de beker bereikt. De ploeg van Ron Gerlof won bij zaterdag derdeklasser Zandvoort met 1-3. Raymon Wismeijer scoorde twee keer.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg dat onder leiding staat van oud-Ajacied Laurens ten Heuvel. Het vele balbezit leverde echter geen grote kansen op. Daarna keerde de wedstrijd zich en kregen de Amstelveners voldoende kansen om al voor rust afstand te nemen. Doelpunten vielen er niet in de eerste helft.

phoca_thumb_l_DSC08940-2

Na rust is het Marc Nipius die Sporting Martinus vanaf elf meter op voorsprong zet. Lang kon de ploeg van Gerlof niet van die voorsprong genieten want drie minuten later was het al weer 1-1. Dan breekt de periode Wismeijer aan. Na een uur spelen zet hij een goede actie op en met een schot in de verre hoek zet hij Sporting Martinus weer op voorsprong (1-2). Acht minuten later is het weer raak als Wismeijer een combinatie goed afrond.

phoca_thumb_l_DSC08951

Zandvoort heeft niets meer in te brengen. Het incasseert nog wel vier gele kaarten wegen aanmerkingen op de leiding. In de slotfase verzuimt Martinus om nog verder afstand te nemen. Martinus plaatst zich dus voor de tweede knock-out ronde en zal op 31 oktober in de koker zitten als er geloot wordt. Het is zeker tien jaar geleden dat de ploeg uit Amstelveen deze bekerronde wist te bereiken. De club voelt zich weer even cupfighter.

Foto’s martinianen.nl