Martinus wint moeizaam van stug Ankaraspor

In Amstelveen heeft Martinus haar vijfde competitiezege op rij behaald. Het elftal van Ron Gerlof won in de vierde klasse F met pijn en moeite van Ankaraspor (3-1). Komend weekend kan Martinus bij Diemen de eerste periodetitel in de wacht slepen als er wordt gewonnen en Ouderkerk punten verspeeld.

Martinus schoot tegen Ankaraspor als een speer uit de startblokken. In de openingsfase drie open kansen voor de thuisploeg, allen zonder resultaat. Na het goede een eerste Martiniaans kwartiertje waarin de kansen niet werden benut komt Ankaraspor uit de schulp. Ankaraspor, goed spelend, agressief en vooruit voetballend, zet Martinus onder druk zonder dat het echt kansen oplevert. In het laatste kwartier voor de thee herpakken de gastheren zich weer een beetje. Ankaraspor zakt weer wat in, Martinus gaat weer voetballen en vlak voor rust is het raak. Een balletje vanaf de zijkant, beetje kluts, beland voor de voeten van Jesse en hij drukt af: 1-0 in de 43ste minuut.

Na de thee een tweede helft waarin Martinus zeer moeizaam voor de dag komt. Ankaraspor bleek niet te onderschatten en was fysiek sterk. Al vroeg na de pauze komen de bezoekers op 1-1. Afvallende bal beland voor de voeten van een speler van Ankaraspor en deze ramt hard en hoog raak. In het laatste kwartier trekt Martinus het duel alsnog naar zich toe. De ruimtes worden groter en er komen kansen. Vizier staat nog niet op scherp, tot tien minuten voor tijd. De jarige Joël Cornwall schiet na een goede aanval beheerst binnen in de verre hoek: 2-1.

DSC_2148-1
Voor Ankaraspor valt dan het doek en is de pijp leeg. Martinus benut te gegeven ruimtes en maakt zelfs nog een derde: goede actie en voorzet van Fabian Ginkel en Dave Castillo, na omspelen van de keeper, tikt binnen. In de laatste minuten houdt keeper Steven den Heeten de thuisclub op de been, als hij een strafschop van Ankaraspor prachtig weet te keren. Kort hierop is het laatste fluitsignaal en wint Martinus met 3-1 van Ankaraspor.