Martinus wint topper in 4F op karakter van Fortius

Op het eigen kunstgras haalde het team van trainer Ron Gerlof vandaag het volle pond in de topper tegen Fortius, de directe concurrent voor het kampioenschap. Waar eerder dit seizoen de uitwedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Fortius was nu Martinus de gelukkige. De uiteindelijke eindstand van 3-1 doet een zakelijke overwinning vermoeden, maar zo makkelijk ging het allemaal niet deze middag.

Het waren de bezoekers onder leiding van coach Michel Klijnzoon die het beste van het spel hadden in de beginfase van de wedstrijd. Waarbij de dreinging voornamelijk vanaf de zijkanten komt. De eerste kans van de wedstrijd is dan ook voor rechtsbuiten Rivo Bruinhart en hoewel Daniel Ring vrij voor de keeper staat besluit om voor eigen succes te gaan, maar de bal naast het doel plaatst. Vlak daarna volgen er al snel kansen voor de spits van Fortius Gilliano Nijman die tot twee keer toe vrij doorkan door halfstlachtig ingrijpen van de verdediging van de thuisploeg.

phoca_thumb_l_DSC00938

Al met al lijken de bezoekers de controle over de wedstrijd te hebben. De schock is daarom des te groter als bij één van de eerste kans van de thuisploeg de bal in het netje ligt. Bij een vrije trap vanaf de rechterzijde slingert Ramon Wimeyer de bal de zestienmeter in. Vervolgens komt de bal voor de voeten van een Martinusspeler terecht die hard voorgeeft vanaf links. Linksback Ruben Klas lijkt de bal makkelijk te kunnen wegschieten maar de bal stuitert over zijn voet waardoor Marc Nipius vrij in kan tikken bij de tweede paal.

phoca_thumb_l_DSC00945

Verandert deze goal dan het spelbeeld, eigenlijk niet. Het is dan ook alweer snel gelijk na nog geen vijf minuten weet Ring te profiteren van een fout van Fabian van Ginkel die slim de bal met het hoofd naar zijn keeper terug probeert te spelen maar hem voor de voeten van Ring legt. We zijn pas zestien minuten onderweg als de derde goal van de middag valt. Nog geen minuut na de gelijkmaker wordt de bal vanaf rechts richting de vrijstaande van Ginkel gespeeld wordt. Die heeft alle tijd om aan te nemen, de bal goed te leggen en vervolgens de bal in de rechterbovenhoek te plaatsen.

phoca_thumb_l_DSC00979

Deze tweede tegenvaller komt Fortius voor de rust in ieder geval niet meer te boven. De kansen in het restant van de eerste helft zijn voor de Martinus spitsen David Soesan en David Castillo. Slechts één kans krijgt Fortius een niet te missen kans welteverstaan. Na een steekpass van Klas kan Nijman vrij op keeper Steven den Heeten af en helpt de niet te missen kans om zeep.

phoca_thumb_l_DSC00915-0

De tweede helft is een stuk minder aantrekkelijk nog steeds spelen de bezoekers het betere voetbal maar het harde werken van de thuisploeg zorgt ervoor dat het niet tot grote kansen komt. Fortius krijgt nog wel wat kansen maar ze zijn niet zo groot als in de eerste helft en het lukt ze dan ook niet om de verdediging van Martinus te kraken. De druiven zijn extra zuur voor de bezoekers als Thomas Verhoogt de wedstrijd in de tachtigste minuut beslist door van dichtbij Armin Ribic te passeren. De bezoekers proberen het tij nog te keren maar echt gevaarlijk worden ze niet meer. Waardoor Martinus koploper blijft en drie punten uitloopt op haar directe concurrent.

Trainer Ron Gerlof was erg tevreden met het resultaaat.”Ik ben trots op hoe hard de jongens vandaag hebben gewerkt. Hier staat echt een team, we hebben spelers die bereidt zijn om het vuile werk op te knappen ook de goede voetballers. Tuurlijk had Fortius vandaag het betere van het spel, maar zo zie je maar dat niet altijd de beste ploeg wint.”