Marwan Khairi (OFC) noemt uitzending Zembla niet schokkend: “Ze hebben niets”

De uitzending van Zembla over de betalingen in het amateurvoetbal heeft voor de kenners van het amateurvoetbal niet echt schokkende resultaten opgeleverd. De uitzending stond voor een groot deel in het teken van OFC uit Oostzaan. Met onthullingen over OFC en Marwan Khairi kwam het programma niet.

Over OFC komt er weinig nieuws aan het licht. Marwan Khairi: “Ik vond de uitzending niet schokkend te noemen. Ze hebben gewoon niets en dat kan ook niet want er is niets. En hoe ik aan mijn geld kom? Dat gaat ze toch niets aan. Dat ga ik toch niet in de media vertellen. De FIOD weet exact waar iedere euro vandaan komt. Die zijn volledig op de hoogte.”

Khairi: “De vergelijking die ze trekken met andere verenigingen (zoals VVA’71 en WKE, red.) is niet op zijn plaats. Bij OFC draait het niet alleen om het eerste elftal zoals ze suggereren.”

20160907 Zembla Marwan 2

Het meest opzienbarende in de uitzending van Zembla, die woensdagavond door 307.000 mensen werd bekeken, was dat directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee zei dat clubs die “willens en wetens de boel hebben geflest, uit de competitie worden gehaald of worden teruggezet naar een lagere afdeling.” Er moet dus sneller worden ingegrepen als er bij een club iets dreigt mis te gaan.

Het Parool meldt dat de Kamerleden Tjeerd van Dekken en Ed Groot van de PVDA naar aanleiding van de uitzending Kamervragen zullen stellen. Zij willen van de Minister van VWS, Edith Schippers en de Staatssecretaris van financiën, Eric Wiebes, weten hoe het contact verloopt tussen de KNVB en de Belastingdienst.

De belastingdienst vordert over de periode van 2009-2016 bijna acht miljoen euro van zeven failliete clubs. Twee miljoen zou daar niet meer van te innen zijn. Of de overig zes miljoen wel geïncasseerd zal worden is nog maar de vraag zegt curator Maduro in Zembla.

De uitzending van Zembla over de betaling in bet amateurvoetbal is hier teug te kijken. In de uitzending wordt veelvuldig gebruik gemaakt van beelden van Het Amsterdamsche Voetbal. Het uitgebreide interview dat wij in mei maakten met Khairi kunt u via deze link nog eens terug zien.

Foto’s: screenshot uit de uitzending van Zembla

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC