Scoren voor Swift in Volendam.

Matchwinner Spanninga: “Kwam veel ontlading naar boven”

AVV Swift leek zaterdagmiddag op bezoek bij ONS Sneek lang op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste secondes van het duel behaalden de Amsterdammers alsnog de overwinning. Invaller Jelle Spanninga was de gevierde man. “Het was heerlijk om alsnog de drie punten te veroveren”, vertelt hij over het moment van de wedstrijd.

Spanninga kwam twintig minuten voor tijd op het veld om zijn elftal van frisse energie te voorzien. “Ik kreeg niet zozeer een opdracht mee, maar het was de bedoeling dat ik de boel zou opzwepen. Uiteindelijk kom je erin als wissel, dus dan wil je nieuwe energie in het team krijgen. Dat lukte aardig moet ik zeggen. We creëerden een aantal kansen, al deed de tegenstander dat ook. Daardoor bleef het spannend.” De negentigste minuut stond op het scorebord toen Swift het nog één keer probeerde. “Ik ontving de bal op het middenveld en probeerde om deze richting de spits te krijgen. Daar zat net een verdediger tussen, maar de bal kwam wél bij Noa Benninga terecht. Die schoot vervolgens op goal, maar de keeper kon nog bij de bal. Ik gokte erop dat de doelman de bal los zou laten. Dat deed hij, waardoor ik op tijd was om te scoren.” Het doelpunt zorgde logischerwijs voor een hoop vreugde bij zowel zijn teamgenoten als zichzelf. “Persoonlijk keek ik nog even richting de grensrechter om te kijken of het buitenspel was, want daar twijfelde ik nog over. Ik wist al dat het de allerlaatste minuut van de wedstrijd was, waardoor veel ontlading naar boven kwam.”

De talentvolle middenvelder doet hard zijn best om zichzelf in het eerste elftal te knokken. Spanninga behoorde afgelopen seizoen nog gedeeltelijk tot het eerste elftal, maar is sinds dit voetbaljaar volledig aangesloten. Eenvoudig gaat het volgens hem niet worden om zich in het basiselftal te spelen, al houdt hij vertrouwen in zijn eigen kunnen. “We hebben een sterke selectie, waarin een aantal nieuwe voetballers zitten. Momenteel is echter niet iedereen fit, dus vandaar dat ik de kans kreeg. Mijn kansen zie ik redelijk hetzelfde in als vorig seizoen: ik zal mezelf voor de trainer moeten bewijzen. De jongens die ik op het middenveld tegenover me heb, zijn allemaal goede voetballers met veel ervaring. Het zal in dit team dan ook zeker niet eenvoudig worden om veel speeltijd op te eisen. Het winnende doelpunt geeft in ieder geval een prettig gevoel.” Zaterdagmiddag neemt Swift het thuis op tegen Eemdijk.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)