Matchwinner Van de Leuv (OFC): “Flevo Boys moeten we kunnen pakken”

Quincy van de Leuv was afgelopen zondag erg belangrijk voor OFC door als invaller voor de winnende treffer te zorgen in de openingswedstrijd van de Derde Divisie tegen Westlandia (2-1). Vanavond (woensdag) treft hij met de Oostzaners in de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker op eigen veld Hoofdklasser Flevo Boys. “We moeten uitgaan van onze eigen kracht”, vertelt Van de Leuv.

Vijf minuten voor tijd scoorde de van SDC Putten overgekomen aanvaller de beslissende 2-1. “Als invaller heb ik het enige juiste antwoord gegeven. Ik kwam erin bij een 1-0 voorsprong en dan wil je er alles aan doen om die voorsprong vast te houden. Dat de 1-1 tien minuten voor tijd viel, was zuur. We waren heer en meester. Toch was het mooi dat ik beslissend kon zijn.”

Na een invalbeurt tegen Westlandia hoopt hij tegen Flevo Boys wel te mogen starten in het basiselftal van OFC. “Ik ben niet voor de bank gekomen. Als topsporter wil je natuurlijk altijd spelen, maar ik besef dat bijna niemand alle wedstrijden speelt. Ik ben van Putten gekomen en het bevalt hier goed. De ambities van OFC zijn hoger dan die van SDC Putten, dat bevalt mij wel. Daarnaast is trainer Imdat Ilguy ambitieus en fanatiek. We hebben een goede selectie die kan meespelen om de prijzen.”

Van de Leuv hoopt tegen de club uit Flevoland de eerste stap te zetten richting een prijs, maar hij beseft dat de kans nihil is dat OFC uiteindelijk de KNVB Beker wint. “Flevo Boys moeten we in elk geval kunnen pakken”, vindt de aanvaller. “Als we van onze eigen kracht uitgaan, ben ik er zeker van dat we een ronde verder kunnen komen. Daarnaast kunnen we alvast extra vertrouwen tanken in aanloop naar het competitietreffen van zondag tegen De Dijk.”

Bij winst gaan de Oostzaners een week later in de tweede kwalificatieronde op bezoek bij competitiegenoot Dongen.

Foto boven: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)