Mathijs van Rijn (KDO): “Niet verwacht dat we nu koploper zouden zijn”

KDO is het seizoen in de zondag derde klasse A (West 2) verrassend goed begonnen. De ploeg van Raymond de Jong is koploper en heeft de eerste periode al op zak. Mathijs van Rijn is één van de steunpilaren bij de club uit De Kwakel en hij gelooft in een succesvol seizoen.

“Ik had dit zelf ook niet verwacht voor het seizoen begon,” geeft Van Rijn toe. “Er zijn van de zomer vier basisspelers vertrokken en we beschikken dit seizoen over een vrij smalle selectie. De eerste twee wedstrijden verloren we ook, maar daarna zijn we echt omhoog geklommen. We hebben nu al zes wedstrijden op rij gewonnen en het loopt echt goed.”

De spits heeft wel een verklaring voor de goede prestaties van de laatste tijd. “Er staat nu een goede verdediging en dat is erg belangrijk. In de eerste paar wedstrijden stond de organisatie gewoon niet goed en kregen we gemakkelijk goals tegen. Daarnaast zijn we in de omschakeling erg gevaarlijk en zijn we sterk bij standaardsituaties. Ook het niveauverschil tussen West 1 en West 2 is een oorzaak. Het niveau ligt hier iets lager en het voetbal is ook anders. Amsterdamse clubs in West 1 zijn toch wat technischer dan de clubs in West 2, waar ze juist fysiek weer sterker zijn. Wij presteren beter tegen ploegen die wat fysieker spelen.”

De topscorer van de competitie scoorde dit seizoen al zes keer en was afgelopen zondag met een hattrick belangrijk voor zijn ploeg. “Het was wel weer even nodig zondag. Ik stond namelijk drie wedstrijden droog en dan is het voor een spits altijd lekker als je weer scoort. Ik hoop deze lijn door te trekken en uiteindelijk topscorer te worden van de competitie.”

Aankomende zondag staat voor KDO de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter MMO op het programma. “Zij hebben uit de laatste twee wedstrijden vier punten gepakt dus we moeten ze zeker niet onderschatten. Het is een mooie kans om uit te lopen maar we moeten er zoals altijd volle bak voor gaan. We praten nu wel over een kampioenschap, maar daar moeten we nog niet te veel aan denken. In de winterstop gaan we kijken hoe we er voor staan en het doel bepalen voor de rest van het seizoen.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO