Matig Ouderkerk heeft aan gelijkspel in Winkel genoeg voor handhaving

Ouderkerk speelt ook volgend seizoen in de zondag derde klasse. De ploeg van Lex van der Horst slaagde erin om een nacompetitiepoule met vierdeklassers Zaandijk en Winkel door te komen. Na de 2-0 overwinning vorige week op Zaandijk volstond een 1-1 gelijkspel in en tegen Winkel voor lijfsbehoud.

Goed was het zeker niet. Het resultaat telt en dat zorgde voor een behoorlijke opluchting bij Van der Horst, die na afloop door meerdere mensen gefeliciteerd werd. “Maar ik vind dit niet echt een felicitatie waard. Ik ben blij dat het klaar is, dat het seizoen erop zit”, volgde er na zijn diepe zucht. “Ik vind dat wij te weinig gebracht hebben. Wij hebben moeite tegen dit soort ploegen, dat het volledig vanuit onszelf moet komen. Wij kunnen veel beter dan dit.”

Ouderkerk wilde Winkel verslaan met hun eigen speelwijze: behoudend en zonder risico. “Het is zo lastig. Je hebt continu de bal, alleen doen we er niks mee. Zij deden ook niet zoveel, dus dan wordt het voorspelbaar en besluiteloos.” Gelukkig bracht Desley Douglas zijn ploeg in een zetel door met een kanonskogel in de kruising na elf minuten de score te openen: 0-1. Het was voor Van der Horst het moment om rustig plaats te nemen in de dug-out. ‘Dat komt wel goed’, dacht hij.

In de eerste minuut na de hervatting had Sander Couperus zelfs de 0-2 op zijn schoen. De spits omspeelde keeper Sander Otjes, maar zag zijn inzet door Jack Limmen van de doellijn gehaald worden. “Hij moet die wedstrijd op slot gooien.” Het was een terugkerend probleem voor de Ouderkerkers, merkte ook Van der Horst. “Wij zijn niet bij machte om de final kill uit te delen. Dat moet echt anders.”

Tot dat moment kon Winkel alleen vanuit de tweede lijn voor gevaar zorgen. Doelman René de Jong stond op de juiste plaats om een listig schot van Chris Ursem uit de hoek te tikken. De thuisploeg besloot iets meer uit haar schulp te kruipen en maakte het Ouderkerk met een paar hoge ballen aardig lastig. Op het moment dat de gasten even niet bij de les waren, sloeg Winkel toe voor de gelijkmaker. Waar het schot van Youri Wegman geblokt werd, schoot Bob La Croix de 1-1 wel binnen.

Met nog een half uur te gaan ging Winkel al va-banque spelen. Er sloop een stukje angst in bij Ouderkerk, wat het spel niet ten goede kwam. Eén lange bal hoefde maar verkeerd te vallen en het was voorbij. De Jong was alert genoeg om een indraaiende voorzet van Sten Schaafsma net op tijd uit de kruising te plukken, verder creëerde Winkel weinig tot niets.

In de blessuretijd lieten de gasten het na om er alsnog met de overwinning vandoor te gaan. Jelle van Barneveld kwam tot twee keer toe niet goed uit en ook Tom Spronk faalde oog-in-oog met Otjes. Dat zou ook teveel van het goede zijn geweest. Het 1-1 gelijkspel volstond alsnog voor handhaving. Kijk hier voor alle uitslagen en de overige programma’s in de nacompetitie zondag.

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)