Matig Ouderkerk loopt in de val van Swift

Ouderkerk heeft zondag in de vierde klasse F met 4-1 verloren op bezoek bij Swift. De Amsterdammers waren in de eerste helft feller dan Ouderkerk en kwamen door twee dreigende aanvallen via de flanken op een 2-0 voorsprong. Na de rust ging Ouderkerk in de achtervolging, wat een goal opleverde. Na de 3-1 van Swift brak Ouderkerk echter en ging het uiteindelijk met een 4-1 nederlaag naar huis. “Niemand had verwacht dat we van de koploper zouden winnen”, zei doelpuntenmaker Jens Kimmel van Swift.

Ouderkerk-verdediger Douglas veroorzaakte het eerste gevaar voor Swift, toen hij niet adequaat ingreep en Amsterdammer Kimmel moest vasthouden. Deze kwam toch tot een schot, wat over ging. Na een kwartier spelen raasde Swift met een dreigende aanval over de linkerkant. De harde voorzet van Wessels werd door een van de Ouderkerkers in eigen doel geschoten. Vijf minuten later was het 2-0. Opnieuw kwam de aanval over links, opnieuw was er een goede voorzet van Wessels die door spits Kimmel werd afgerond. Ouderkerk drong hierna wel aan, maar kon alleen gevaarlijk worden door schoten. Van Rossum (twee keer), Melissen en Scholte konden het doel echter niet vinden. Swift werd weer gevaarlijk over links, waarna Ouderkerker Van Vliet de bal bij het uitverdedigen voor zijn eigen doel langs schoot.

Na rust vond Ouderkerk binnen tien minuten aansluiting. Spronk zette Van Rossum alleen voor keeper Paladino van Swift. Van Rossum prikte de bal in het Swift doel. De 2-1 was voor Ouderkerk het sein om nog meer druk te zetten. De ploeg van trainer Van Egmond hanteerde echter veel de lange bal en er werd ook veel over de as van het veld gespeeld. Douglas kon een keer van achteruit oprukken en Van der Linden in stelling brengen. Zijn schot ging naast. Later werd de spits nog gevaarlijk met een kopbal. Vleugelaanvaller Scholte had de hele wedstrijd last om zich van zijn bewakers te ontdoen. Eenmaal schoot hij na een individuele actie net over, verder kon de aanvaller weinig laten zien. Aan de andere zijde had ook Melissen het moeilijk. Ouderkerk zette aan en probeerde de 2-2 te forceren. Trainer Van Egmond haalde verdediger Van Vliet eruit en bracht de lange Gehrels. De verdediging kon het met een man echter minder niet bolwerken tegen de Amsterdamse counters. Zo vielen de 3-1 en 4-1, de eerste na een aanval van Swift over rechts afgerond door Benouda, de andere over links, gescoord door Johnson.

“In de eerste helft ging alles wat we wilden goed”, vindt Swift-spits Jens Kimmel. “Zij hadden het balbezit, maar wij kregen de kansen. Normaal gaat het bij ons niet zo goed als dit. Het is wel het halve werk als je vol erop gaat, en dat deden we. En als er eenmaal ruimte komt op het einde voetballen we het goed uit. Ik ben super blij met mijn doelpunt en de overwinning.”