Matig Pancratius behaalt zege tegen ASC

Pancratius boekte zondagmiddag een relatief eenvoudige zege op ASC. Ondanks het matige spel van de Badhoevedorpers won de club met 3-1.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd door al snel op voorsprong te komen. Bas Pel was de doelpuntenmaker, waardoor Pancratius direct eenvoudiger kon voetballen. Hoewel de ploeg van Danny Hijzelendoorn de tegenstander bij balverlies goed onder druk hield, lukte het maar niet om in balbezit de juiste keuzes te maken. Het resulteerde in rommelig spel en veel balverlies. Toch kwam Pancratius nog wel op een ruimere voorsprong te staan. Waar Dave Hertog voor de tweede treffer zorgde, maakte Niels Vahlkamp nog voor rust de 3-0.

In de tweede helft hoopte Pancratius verder uit te lopen, maar verloor het alleen nog maar meer de bal. Waar het voorin niet meer lukte om tot grote kansen te komen, was het aan de andere kant van het veld nog wel eenmaal raak. Sean Goebel maakte de aansluitingstreffer namens ASC, maar vervolgens lukten het de bezoekers niet meer om tot meer treffers te komen.

Hijzelendoorn was na afloop tevreden met de drie punten, maar keek met een minder blij gevoel naar het spel van zijn ploeg. “Het was vandaag absoluut niet best”, oordeelde hij. “Waar we dit seizoen in goede wedstrijden soms verloren, gebeurde in dit duel het omgekeerde. Gelukkig nemen we de drie punten mee naar huis. Laten we dit snel vergeten en vooruit kijken.”