Matig Waterwijk neemt revanche op TOV en pakt belangrijke zege

Op sportpark Rie Mastenbroek heeft Waterwijk in de derde klasse C  het thuispubliek uiteindelijk toch wel op een verdiende overwinning  getrakteerd. De ploeg van Mark de Boer speelde de eerste helft niet de sterren van de hemel maar na de rust wist de coach zijn ploeg toch weer op het goede spoor te zetten met als gevolg, een mooie 4-2 overwinning op het Baarnse TOV.

Zowel Waterwijk als TOV konden deze middag niet volledig uitkomen, deels door  blessures en schorsingen. Beiden coaches moesten dan ook de reserves aanspreken en maar hopen dat dit goed zou uitpakken. Uiteindelijk bleek Waterwijk na negentig minuten de betere ploeg en trok men met 4-2 aan het langste eind.

juichen Waterwijk

De eerste helft van dit duel was TOV het dichtst bij een treffer want de thuisclub begon zeer slordig en gaf menig kansje weg. Het slordige spel van de Almeerders werd dan ook in de vijftiende minuut afgestraft. Uit diverse corners wisten de gasten uiteindelijk via Rick Frantzen te scoren 0-1. Coach Mark de Boer van Waterwijk liet zijn manschappen weten dat men veel korter moest dekken en fanatieker de duels in moest  gaan. Dit leverde uiteindelijk wel meer balbezit op maar het overleg in de ploeg was ver te zoeken. TOV, dat het thuisduel van de Almeerders met 3-1 had gewonnen wilde ondanks de vele blessures deze middag dit duel niet verliezen en vocht voor wat het waard was. Toch kon men niet verhinderen dat  Joél van Ooijen, die net naar de rechtervleugel  was uitgeweken de 1-1 scoorde met een onhoudbare schuiver. Hierna voor beiden teams nog wel mogelijkheden maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tweede heft wisselde coach de Boer Wiebe Faber voor Ricardo Kolk om zodoende meer het accent op de aanval te leggen. Coach de Boer:”we lieten de tegenstander te veel voetballen, met Kolk op het middenveld waren er meer mogelijkheden”. In de zestigste minuut kreeg deze wissel dan ook gestalte toen de jeugdige Fabrizio van Es die een uitstekende wedstrijd speelde de 2-1 in het net schoot. De Almeerders  waren in deze fase de betere ploeg en kreeg men genoeg kansen om de score uit te breiden. Slordigheid was ook nu weer troef dus vooralsnog geen goals voor de thuisploeg. TOV deed hierna zichzelf ook flink te kort want voor open doel miste men een honderd procent kans.

Joel van Ooijen (l) en Frabrizo van Es scoorden beiden voor Waterwijk

Het laatste kwartier van dit duel was voor Waterwijk wat dan ook optimaal profiteerde van de nonchalance bij de tegenpartij. Eerst was het  Joél van Ooijen die scoorde en niet veel later was het Lucas van Amersfoort die de vierde treffer produceerde. Wel kwam TOV nog terug tot 4-2 maar verder was de koek op bij de gasten. Waterwijk coach Mark de Boer was uiteindelijk wel tevreden en had ook een compliment voor invaller doelman Ricardo Hoogenhout die zijn doel uitstekend verdedigde.

Aanstaande  zaterdag speelt Waterwijk de derby tegen FC Almere. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C