Matige derby tussen RKDES en FC Aalsmeer krijgt geen winnaar

De regioderby in de zondag derde klasse Q1 (West 2) tussen RKDES en FC Aalsmeer heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen konden niet imponeren, waarbij RKDES het meest tevreden kon zijn met een 1-1 gelijkspel in de matige derby. De ploeg van Kiri Kalaitzis heeft zich hierdoor geplaatst voor de promotiepoule.

Net als de twee laatste ontmoetingen (0-0 en 1-1) was de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen. Behoudend voetbal, geen risico in het spel en vooral spelen op zeker. De aanwezige toeschouwers kregen weinig te zien. Na een halfuur leek het duel te worden opengebroken toen scheidsrechter Roelof Luinge een penalty gaf aan de bezoekers. Deze werd zwak ingeschoten door Jeroen Ezink, waardoor RKDES-doelman Tom Blokzijl de strafschop kon keren.

Vijf minuten later ging de sluitpost, overgekomen van SDZ, juist in de fout. Hij tikte een voorzet plots voor de voeten van Aalsmeer-aanvaller Karol Mirowski. Hij stelde vervolgens Remi Pasternak in staat om met een halve volley de score te openen: 0-1.

RKDES moest in de tweede helft gaan komen, in de wetenschap dat een punt voldoende zou zijn voor een plek in de promotiepoule. Het tempo werd opgevoerd, zonder echt grote kansen. De Kudelstaarters hadden ook een gelukje nodig om te scoren. Doelman Bart Koopstra liet een voorzet van Troy Zwanenburg door zijn vingers glippen, waarna Lennart Kok alert reageerde en voor de 1-1 zorgde. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

“De eerste helft van onze kant was slecht, heel onrustig”, zei RKDES-trainer Kiri Kalaitzis. “Meer dan een gelijkspel zat er voor ons niet in vandaag, en misschien moet je door de gemiste penalty van FC Aalsmeer uiteindelijk nog blij zijn met de 1-1. Voor de duels straks in de promotiegroep moet het echt beter.”

RKDES is uitgespeeld in deze competitie en kan vooruit gaan werken richting de promotiegroep. FC Aalsmeer heeft nog twee duels om zich voor te bereiden op de degratiepoule. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse Q1 (West 2).

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)