Matthijs Jesse aan de bal tegen Ajax

Matthijs Jesse (AFC) wil meer zijn dan supersub

Matthijs Jesse groeide afgelopen weekend opnieuw uit tot held van tweede divisionist AFC. Onomstreden is hij echter niet. De 20-jarige aanvallers is nog geen vaste waarde in het elftal van trainer Ton du Chatinier, iets waar hij na zijn terugkeer van een blessure wel op hoopt.

Met een lage schuiver liet de vleugelaanvaller Jong AZ-doelman Nick Olij vlak voor tijd kansloos, waarmee hij voor de 2-2 tekende. Opvallend was dat Jesse dit opnieuw deed als invaller. Een week eerder was hij in dezelfde rol ook al belangrijk. Toen bezorgde hij zijn ploeg ook een punt (1-1 tegen Katwijk, red.). “Het is wel heel lekker om zo in te vallen”, glimlacht Jesse, die zondag na zeventig minuten in het veld kwam voor Tom van den Brink. “Overigens heb ik volgens mij alleen de goal gemaakt. Voor de rest ben ik nauwelijks betrokken geweest bij het spel.”

Jesse speelt al sinds 2001, buiten een uitstapje van twee jaar bij Ajax, in het shirt van AFC. Ruim een jaar maakt hij onderdeel uit van de eerste selectie. De aanvaller viel op na zijn sterke spel in de zondag 2, maar onomstreden is Jesse nog niet in het eerste elftal. Voor de tweede week op rij toonde hij echter zijn kwaliteiten door de gelijkmaker te maken.

“Het is prettig dat ik mijn steentje wederom heb kunnen bijdragen. Vooral in de wetenschap dat iedereen keihard heeft gestreden tegen Jong AZ. Op basis van strijdlust en passie pakten wij een punt, maar ik had uiteraard gehoopt dat ik dit seizoen al meer speelminuten achter mijn naam zou hebben staan. Dat is logisch. Ik ben geblesseerd geweest en ik probeer nu terug te komen. Het gaat steeds beter in fysiek opzicht.”

Na een vrij weekend treft de nummer drie van de Tweede Divisie wederom een beloftenteam. Op zondag 30 oktober komt Jong Sparta, de nummer veertien van de Tweede Divisie, naar Sportpark Goed Genoeg. “Dan weer als invaller? Een rol als supersub heeft inderdaad zijn charme, maar het liefst wil ik natuurlijk vanaf het begin starten.”

Foto: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)