Matthijs Jesse jaagt AFC langs GVVV

In de Tweede Divisie blijft AFC maar doorgaan met winnen. In Veenendaal tegen GVVV lieten de Amsterdammers wederom van zich spreken. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-3. Invaller Matthijs Jesse had precies 28 minuten nodig om twee goals te maken. Het waren zijn vierde en vijfde goal van het seizoen.

De tweede hoofdrolspeler aan AFC-zijde was doelman Patrick Zonneveld. met een paar fabelachtige reddingen hield hij de Amsterdammers meerdere malen in de wedstrijd. Vooral in de eerste heft had de ploeg van Ton du Chatinier weinig in te brengen. GVVV had bijna zestig procent balbezit en produceerde een achttal kansen. AFC, dat vooral veel slordig balverlies leed, kon daar weinig tot niets tegen over stellen.

Foto Dick Gijsbertsen | Zonneveld brengt wederom redding
Foto Dick Gijsbertsen | Zonneveld brengt wederom redding

Pas na rust, dit seizoen veelvuldig het sterkste deel van AFC, kwam de wedstrijd echt op gang. Invaller Matthijs Jesse (in de ploeg gekomen voor Pieter Koopman) brak 25 minuten voor tijd de ban. Melvin Grootfaam krulde de bal op perfecte wijze over de GVVV-defensie heen. Adnana lette niet op en Jesse snelde achter hem langs en passeerde doelman Jansen (0-1). Het was een ongekende weelde, want GVVV was tot dan toe de beste ploeg.

Na die treffer veranderde het spelbeeld. De ploeg van John de Wolf, geschrokken door de achterstand, was even de weg kwijt. Dat uitte zich in de breedtepass van Wouter Bonke. Hij schoof de bal zo maar in de voeten van Tom van de Brink. De aanvaller kon vervolgens vrij eenvoudig de 0-2 maken.

Foto Dick Gijsbertsen | Tom van de Brink nam de tweede treffer voor zijn rekening
Foto Dick Gijsbertsen | Tom van de Brink nam de tweede treffer voor zijn rekening

De wedstrijd leek gespeeld en AFC kreeg meer dan voldoende ruimte om een grotere zege neer te zetten. Jansen redde op een schot van Grootfaam en aan de andere kant speelde Zonneveld een heldenrol door een zeker lijkend doelpunt van Heesakkers tot corner te verwerken. Matthijs Jesse maakte aan alle onzekerheid een einde door na een goede pass van Koen Bosma de 0-3 te maken. Dat het zeven minuten voor tijd nog 1-3 werd door Heesakkers, was slechts voor de statistieken.

AFC klimt door de zege naar een gedeelde tweede plaats. De achterstand op koploper Jong AZ bedraagt drie punten.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Dick Gijsbertsen (via Facebook GVVV)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC