Maurice Kuijper ziet Overbos als ‘bouwproject’

Na de degradatie uit de zaterdag tweede klasse A raakte Overbos ook veel kwaliteit kwijt. Aan de nieuwe trainer Maurice Kuijper de zware taak om de Hoofddorpers terug naar dat niveau te leiden, al heeft de oefenmeester geen haast.

“Ik wist dat het een bouwproject zou gaan worden. Als we de selectie van vorig seizoen konden behouden, hadden we dit jaar wel moeten promoveren”, meent Kuijper. “In de voorbereiding heb ik Iedereen de kans gegeven. Nu moeten we stappen maken naar de juiste speelstijl. Hard trainen om beter te worden helpt daarbij. Iedere week moeten we zien als een finale en dan merken we wel waar schip strandt.”

Het doel van Kuijper is om binnen drie jaar weer in de tweede klasse te spelen. “Er is een eigen vijfjarenplan voor gemaakt. In principe willen we dat eerder behalen. Doordat we veel belangrijke spelers zijn kwijtgeraakt en we nu veel jonge spelers hebben, is het niet de doelstelling om dit seizoen al te promoveren. We willen zo hoog mogelijk eindigen en het team bij elkaar houden.”

Zaterdag gaan de Hoofddorpers in de derde klasse B op bezoek bij Zandvoort, waarvan in de voorbereiding met 2-0 werd verloren. “Zandvoort is kwalitatief beter dan ons. Maar er moet een manier zijn hoe we ze kunnen verslaan. We hopen daar minimaal een punt te pakken.”

Foto: VegterImages

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)