Maurice Ligeon voor onbepaalde tijd bij FC Almere

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft het contract met trainer Maurice Ligeon voor onbepaalde tijd verlengd. Voorzitter Edo Westerbeek ziet dit als eengoed signaal om stappen voorwaarts te blijven maken.

Westerbeek: “Maurice kreeg een heleboel aanbiedingen van top- en hoofdklassers. Allemaal clubs waar wij financieel niet tegenop kunnen. Mooi dat wij niet alleen ons vertrouwen in hem uitspreken, maar dat hij dat ook in ons doet.”

Net als Westerbeek spreekt Ligeon ook over vertrouwen. ,,Het voelt goed om mijn contract hier te verlengen. De club ziet niet alleen toekomst in mij als trainer, maar ook als persoon. Ik hoefde dan ook niet te twijfelen. Drie jaar geleden zijn we met zijn allen een project gestart en dat maak ik graag af. Achteraf wil ik kunnen zeggen dat ik aan iets moois heb meegewerkt.”

Met dat ‘project’ doelt Ligeon op verschillende dingen die bij FC Almere worden gedaan om de club naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen Westerbeek en Ligeon maken deel uit van dat plan, maar ook hoofd technische zaken Chedric Seedorf. Volgens die laatste functioneert de club steeds beter. ,,Toen ik drie jaar geleden bij de club ben gekomen had ik er nog nauwelijks een band mee. Mijn rol was toen om de club in leven te houden. Geen makkelijke taak, want je moet jezelf toch laten zien en bewijzen. Inmiddels zijn we op de goede weg. Net als Edo en Maurice vind ook ik dat we altijd stappen moeten blijven zetten. Altijd streven naar het maximale.”

Dat betekent dan ook dat de focus van FC Almere niet alleen bij het zaterdagelftal ligt, ook al is dat volgens Westerbeek het paradepaardje van de club. ,,We willen nog steeds een vereniging zijn. In dat opzicht is het geweldig om te zien dat we in anderhalf jaar tijd ongeveer 300 nieuwe leden hebben aangetrokken. We zijn de snelst groeiende vereniging van Flevoland.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)