Maurice Renger schiet JOS alsnog op gelijke hoogte met ADO’20

JOS Watergraafsmeer heeft in de zondag hoofdklasse toch nog een punt overgehouden aan het duel met ADO’20. Bij rust keek de ploeg van Roy van der Mije tegen een meer dan verdiende 0-2 achterstand aan, maar na rust zorgde aanvoerder Maurice Renger met twee doelpunten voor de 2-2 eindstand. Het was de eerste keer in vijf (competitie)wedstrijden dat JOS niet verloor van de ploeg uit Heemskerk.

Dat het slechts 0-2 bij rust stond, was een klein wonder te noemen. De Amsterdammers hadden niets in te brengen tegen de ploeg van Thijs Sluiter. Van der Mije: “Onbegrijpelijk. Afspraken werden niet nagekomen, we voerden de taken niet uit en liepen alleen maar achteruit. Als we bij rust met vier of vijf goals verschil op achterstand zouden staan, was dat terecht geweest. Gelukkig heeft ADO’20 het niet afgestraft.”

Foto Mario Wormhoudt: Jesper de Vre zorgt al na acht minuten voor de 0-1

De eerste kans van de wedstrijd was nog voor JOS. Teddy Janssen kwam net een teen te kort om doelman Jack Laan te verschalken na een goede combinatie met Alex de Bruijne. Daarna was het echter afgelopen met de pret. Na acht minuten passeerde Jesper de Vre op aangeven van de van De Dijk overgekomen Bud Water doelman Colby Harmon voor het eerst (0-1). Drie minuten later was het zelfs 0-2. Rick Neele ging er aan de rechterkant vandoor en zijn voorzet werd door Raynick Damasco achter zijn eigen doelman gewerkt (0-2).

Een dramatische start die JOS in de eerste driekwartier niet meer te boven kwam. ADO’20 was heer en meester, maar verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat was mede te danken aan Harmon die van dichtbij een inzet van Sead Mazreku onschadelijk wist te maken. Aan de andere kant waren de mogelijkheden zeer spaarzaam. Op twee corners, vlak voor rust, na kwam Laan niet in de problemen.

Foto Maruio Wormhoudt: Alex de Bruijne (r) in duel met Donny Rijnkink die overkwam van Ajax
Foto Mario Wormhoudt: Alex de Bruijne (r) in duel met Donny Rijnink die overkwam van Ajax

Renger: “We hebben ons echt het kaas van het brood laten eten. Het was dan ook niet zo gek dat de trainer in de rust behoorlijk kwaad was.” Van der Mije: “Dit is een schande. JOS onwaardig. Ik ben naar Amsterdam gekomen (Van der Mije was vorig seizoen trainer van het Haarlemse EDO, red.) voor de branie en de Amsterdamse bluf. Ik heb daar werkelijk niets van gezien in de eerste helft.”

Met een extra middenvelder en achterin een mannetje minder (Bossman voor Haddadi) kreeg JOS na rust meer vat op het spel van ADO’20. Vooral het middenveld was beter in handen. JOS liep nu vooruit in plaats van achteruit.

Foto Mario Wormhoudt: Nieuweling Omar Limon had een moeizame middag tegen ADO'20
Foto Mario Wormhoudt: Nieuweling Omar Limon had een moeizame middag tegen ADO’20

De snelle goal van Renger bracht natuurlijk ook het geloof weer terug. Na tien minuten gaf Bossman voor, kopte Omar Limon terug en werkte Renger enigszins gelukkig af (1-2). Aan de andere kant ontsnapte JOS doordat een bal van Mazreku net voorlangs ging.

De gelijkmaker hing echter in de lucht, maar na een kopbal van De Bruijne (over) en een schot van Bossman (naast) begon de tijd te dringen. Invaller Reggie Schaap gaf uiteindelijk de beslissende voorzet. Vanaf de linkerkant liep hij de moegestreden verdedigers van ADO’20 voorbij en Renger stond op de juiste plaats om de 2-2 te maken.

Foto Mario Wormhoudt: Maurice Renger zorgt in de 87ste minuut voor de 2-2 eindstand
Foto Mario Wormhoudt: Maurice Renger zorgt in de 87′ voor de 2-2 eindstand

Van der Mije: “Gelukkig hebben we na rust wel de strijd geleverd die ik wilde zien. We waren conditioneel ook beter. Dat heeft gelukkig resultaat opgeleverd. We kregen na de gelijkmaker nog wel een kans op de winst, maar dat zou niet verdiend geweest zijn. Voorlopig hebben we vier punten. Hoe ver we kunnen komen? Ik heb geen idee. De doelstelling is eerst het linkerrijtje en zo snel mogelijk veilig zijn.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse A