Maurice Renger vertrekt na negen seizoenen bij JOS/Watergraafsmeer

Het einde voor Maurice Renger bij JOS/Watergraafsmeer nadert. De 34-jarige aanvallende middenvelder had er graag een tiende en laatste seizoen aan vastgeplakt, maar een verschil van inzicht met trainer Roy van der Mije heeft Renger doen besluiten om na dit seizoen te vertrekken bij de zondag Hoofdklasser.

Hij benadrukt dat het een heel moeilijk besluit was om niet op de aanbieding van de Amsterdammers in te gaan. Toch is dit voor hem het beste. “In een gesprek gaf Roy aan dat het voor mij ‘een heel moeilijk jaar’ zou worden. Natuurlijk is niemand zeker van een basisplaats, maar ze willen nieuwe spelers halen voor mijn positie. Dan zou ik een soort van Dirk Kuyt-rol (bij Feyenoord) krijgen. Daar pas ik voor.”

Renger, die zijn aanvoerdersband in de winterstop inleverde, voelt zich nog dusdanig fit om één jaar te ‘knallen’, voordat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt. “Ik ga het niet trekken om twintig wedstrijden op de bank te zitten. Zeker niet in mijn laatste jaar. Een tiende seizoen zou een mooi moment zijn om alles af te kunnen sluiten bij JOS. Ik heb twee jonge kinderen (4,5 jaar en 7 maanden) en die vragen ook aandacht. Nu kom ik telkens thuis uit mijn werk en moet ik meteen weg om te trainen. Mijn laatste seizoen als voetballer wil ik spelend afsluiten. Ik wil JOS door de voordeur kunnen verlaten, zonder enig probleem of ruzie. Dat verdient de club ook en daarom heb ik deze keuze gemaakt.”

Waar de middenvelder zijn loopbaan als actief voetballer dan af gaat sluiten, weet Renger nog niet. “Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Voor een vriendenteam vind ik het nog iets te vroeg, ondanks de leuke pogingen van oud-ploeggenoten. Het zou daarna mooi zijn om de stap naar de technische staf te kunnen maken. Dat had ik ook voor ogen bij JOS, het trainersvak ligt mij wel. Zolang ik nog maar een jaartje lekker kan voetballen. Het hoeft niet zo nodig in de Hoofdklasse. Eerlijk gezegd heb ik dat wel gezien: uitwedstrijden anderhalf uur heen en anderhalf uur terug om dan op de bank te moeten zitten.. Voor een jonge speler is het een hele ervaring, ik zit daar niet meer op te wachten.”

Renger is na Patrick Lokken de tweede routinier die bezig is aan zijn laatste seizoen bij JOS. “Misschien is dit wel het einde van een tijdperk. Met een aantal jongens speel ik al een paar jaar samen en zijn we echt een hecht vriendengroepje geworden. Samen hebben we mooie dingen meegemaakt. Kampioenschappen, degradaties, de bekerfinale, wedstrijd tegen Ajax.” Zijn afscheid wil hij bekronen met zijn honderdste officiële doelpunt in het shirt van de Amsterdammers. Daar wacht Renger al weken op. “Ik heb nog tien wedstrijden om dat ene doelpunt te maken. Het zou heel mooi zijn om daarmee af te kunnen sluiten. Het blijft een beetje ‘mijn club’.”

Vorige week maakten wij een videoreportage over de veranderde status van Maurice Renger bij JOS/Watergraafsmeer.

Foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)