Home / Algemeen / Maurits Schmitz verlaat Ajax voor Go Ahead Eagles

Maurits Schmitz verlaat Ajax voor Go Ahead Eagles

Ajax-doelman Maurits Schmitz verruilt Topklasser Ajax per direct voor Eredivisionist Go Ahead Eagles. Schmitz werd afgelopen september verkozen tot eerste doelman bij Ajax en krijgt nu dus de kans in het profvoetbal. Bij Go Ahead Eagles zal Schmitz als derde keeper beginnen.

Nadat Schmitz vorig seizoen geen nieuw contract kreeg bij Jong Ajax belandde hij bij de amateur-tak van de Amsterdamse club. De jonge doelman werd begin september tot eerste doelman verkozen boven Danny Been en Alex Sacca. Na de winterstop zal Schmitz dus in Deventer onder contract staan.

Schmitz is blij met zijn transfer: “Dit is voor mij de kans om vanuit het amateurvoetbal de overstap naar het profvoetbal te maken. Een mogelijkheid die ik niet mag laten liggen. Ik begin als derde doelman in Deventer, maar soms moet je in het leven risico nemen.”

Ajax-teammanager Jan Fleijsman over het vertrek van de doelman: “We zijn hier helemaal niet blij mee. Voor Maurits is het natuurlijk geweldig maar voor ons een stuk minder. Eerder dit seizoen zagen we ook al Alex Sacca afhaken en dat betekent dat we nu nog maar drie keepers hebben voor twee elftallen. We zullen ons snel gaan beraden.”

Foto Rob van Vliet

Send this to a friend