Max van Wakeren helpt Swift met twee treffers langs Ter Leede

Op het moment dat de concurrentie onderin de zaterdag Hoofdklasse de punten pakt, heeft Swift ook gedaan wat het moest doen. Door een 1-2 overwinning op bezoek bij Ter Leede pakte de ploeg van Bart Logchies drie belangrijke punten.

“Deze overwinning geeft ons vertrouwen. Het was ook terecht, we hebben de wedstrijd echt naar ons toegetrokken”, zei Logchies. Wel moest zijn ploeg halverwege in de achtervolging nadat Ter Leede vlak voor rust aan de leiding kwam. Voor twijfelachtig buitenspel van de Sassenheimers werd niet gevlagd, waardoor Ian van Otterlo de score kon openen. “Zuur en ook onnodig, want ik vond dat we bij vlagen echt aardig aan het voetballen waren. We hadden de wedstrijd eigenlijk onder controle.”

Na een uur spelen bracht Logchies aanvaller Ron Rosenhart in de ploeg voor Sean den Hoed. De Amsterdammers gingen iets aanvallender spelen en kregen hierdoor nog meer grip op het duel. De wissel van Rosenhart betaalde zich een kwartier voor tijd uit. Hij kopte een voorzet van Carlos Groen terug, waardoor Max van Wakeren de gelijkmaker binnen kon schieten.

Daarmee kregen de bezoekers loon naar werken. Het was nog niet gedaan, want enkele minuten voor rust was Van Wakeren opnieuw trefzeker. De vleugelaanvaller rondde een mooie steekbal van Carlos Groen af en bezorgde Swift zo een verdiende 1-2 overwinning.

Veel verandert er overigens niet op de ranglijst. Swift klom weliswaar één plek – de Amsterdammers staan nu elfde – maar de voorsprong op de nacompetiestreep is nog altijd slechts een punt. “Je ziet dat de krachtsverschillen binnen deze competitie miniem zijn”, zegt Logchies daarover. Volgende week kan zijn ploeg een volgende stap zetten wanneer gekkensluiter Xerxes/DZB op bezoek komt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.