Bart Logchies

Maximale score Ajax

Ajax heeft in de hoofdklasse A haar tweede overwinning op rij geboekt. Op Sportpark De Toekomst werd koploper Ter Leede met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel een minuut na rust. Invaller Hassan Aanzi zorgde met zijn eerste balcontact voor de winnende treffer. Ajax staat nu op een gedeelde tweede plaats.

Lachend stond Ajax-trainer Bart Logchies na afloop de pers te woord. Hoe kan het ook anders. Als promovendus  is zijn ploeg nog zonder puntverlies. Over druk wilde hij het nog niet hebben. Logchies: “Wij zijn Ajax…… Iedereen wil altijd van ons winnen. Dat verandert niet omdat we twee keer gewonnen hebben”.  De slogan ‘Wij zijn Ajax’ wordt door menigeen de laatste tijd nog wel een afgemaakt met ‘Wij zijn de beste’.  Over negintig minuten gezien was dat vandaag niet helemaal waar. Maar wie maalt daar om nu de drie punten binnen zijn? Ter Leede-trainer en Amsterdammer Henk Wisman misschien. Wisman: “Ik denk dat we wel een punt verdiend hadden. We hebben de kansen er voor gehad maar Ajax is een goede ploeg en die gaan nog heel ver komen”.  Logchies: “Het was echt zo’n wedstrijd waarin de eerste die zou scoren zou winnen. Zij moesten komen na de treffer. Het enige wat we ons kunnen verwijten is dat we het niet eerder hebben beslist want vooral in de slotfase hebben we heel wat ruimte gekregen.”

Ajax had in het eerste half uur verreweg het meeste balbezit. Tot hele grote kansen kwam het niet. Dennis Kaars en uitblinker Kevin de Visser waren er nog het dichtst bij. Naarmate de eerste helft verstreek kwam Ter Leede steeds beter in de wedstrijd. De ploeg van Henk Wisman kreeg na een half uur een grote kans maar doelman Tim Orlowski redde goed op het schot van Robert Steemers en in de rebound blokte Jordi Meester de inzet van Yordi Teijsse. Toch hadden de Amsterdammers met een voorsprong de rust in kunnen gaan als De Visser wat meer het overzicht had gehouden en de bal aan de vrij staande Kaars had gegeven. In plaats daarvan schoot hij zelf en raakte vervolgens hard de lat.

Foto Rob van Vliet: Misa Denso jaagt op een Ter Leede speler

Hassan Aanzi mocht invallen en scoorde bij zijn eerste balcontact

Logchies bracht in de tweede helft direct Hassan Aanzi voor de wat tegenvallende Kenneth Misa-Denso. De van Hollandia overgekomen middenvelder was lange tijd geblesseerd en maakte vandaag zijn debuut. Zijn eerste balcontact was direct raak. De lange bal van Danny Schenkel, een sterk wapen van Ajax, belande bij de snelle Kaars. Die raakte eerst nog de paal maar Aanzi was er als de kippen bij om de score te openen.

Schenkel moest niet veel later met een knieblessure uitvallen en die lijkt voorlopig uitgeschakeld. Ook Rience Schuurman haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij ging door zijn enkel maar in zijn geval lijkt het mee te vallen.

Foto Rob van Vliet: Sergio Cameron in duel

Ter Leede ging pas het laatste kwartier echt op zoek naar de gelijkmaker. Ajax kwam af en toe goed weg. Een corner van invaller Ryan Holman werd door iedereen gemist en een kopbal van Steemers ging net naast. Dat het is de slotfase nog spannend bleef had Ajax dus vooral aan zich zelf te danken. Vooral Sergio Parris had moeten scoren maar hij zag zijn schot voorlangs gaan. Dat was het enige dat op Ajax aan te merken viel maar niemand zal zich daar na het laatste fluitsignaal nog druk om maken.

Een samenvatting van het duel Ajax – Ter Leede is morgen te zien op deze website. Tevens interviews met Danny Schenkel, Bart Logchies en Henk Wisman.