Maxx Creevey verlaat De Meer: “Het was geweldig werken”

De Australische Thai Maxx Creevey speelde sinds de zomer van 2019 voor De Meer, maar is inmiddels alweer uit Nederland vertrokken. Hoewel hij van plan was voor langere tijd in ons land te blijven, liep zijn visum af en lukte hem het niet deze te verlengen. De middenvelder heeft vervolgens in eigen land een grote kans afgedwongen die hij met beide handen aangrijpt.

Buriram United

Bij aanvang van het seizoen ging Creevey er nog vanuit dat hij het hele seizoen voor De Meer ging voetballen, maar dat liep toch even anders. Wegens problemen met zijn visum mocht hij namelijk niet langer blijven. “Nadat ik concludeerde dat mijn tijd in Nederland erop zat, ben ik erin geslaagd om op proef te gaan bij Buriram United”, vertelt Creevey. Buriram United is niet zomaar een vereniging. Het komt uit op het hoogste niveau van Thailand en werd sinds 2010 zes keer kampioen van Thailand. Het wordt voor Creevey dan ook niet eenvoudig zichzelf in het basiselftal te knokken. “Wat mij nu is verteld, is dat ze mij als een selectiespeler zien en ik in de toekomst mogelijk een eerste elftalspeler word. Ik ben echter realistisch, want het is wél Buriram United: de grootste club in Thailand. Het zal heel moeilijk voor me zijn om mezelf hier te bewijzen, maar ik ben dankbaar voor mijn tweede kans. Dit is namelijk de club waar mijn profcarrière begon toen ik 19 jaar oud was.”

Ontwikkeling

Creevey verliet afgelopen zomer zijn land om in Nederland een uitdaging aan te gaan buiten zijn comfortzone. Dat is, ondanks een periode van een half jaar, zéker gelukt. “Als speler ben ik zelfverzekerder geworden en heb ik meer vertrouwen in mijn mogelijkheden. Ik moest mezelf weer bij elkaar rapen als ik het moeilijk had. Iedereen maakt namelijk fouten en daar moet je simpelweg van leren.” Zijn club De Meer hielp hem daarbij. “Het was geweldig werken in een nieuwe omgeving met een nieuw systeem dat ik moest leren. Ik had het geluk met een geweldige coach en medespelers die mij écht hebben geholpen, ook met de taal. Gelukkig heb ik gedurende de maanden wat Nederlandse woorden kunnen oppikken.”

Ook op persoonlijk vlak heeft hij zichzelf verder ontwikkeld. “Ik heb het gevoel dat mijn persoonlijkheid verder is gegroeid, naast dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt. Bovendien heb ik een aantal vrienden voor het leven gemaakt. In deze fase van mijn leven was verhuizen naar Amsterdam het beste dat ik kon doen.” Creevey weet echter nog niet of hij ooit nog terugkeert als voetballer. “Op dit moment weet ik dat nog niet, maar je weet nooit wat de toekomst ons brengt”, aldus Creevey.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Maxx Creevey

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)